Cungu: Rano je o koalicijama, ali Forca će i dalje biti vlast

Cungu je podsjetio da je Forca blagovremeno upozorila na moguće nereguralnosti tokom kampanje i na dan izbora
3 komentar(a)
Nazif Cungu, Foto: Samir Adrović
Nazif Cungu, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 06.02.2018. 15:04h

Lider Force Nazif Cungu izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatom na lokalnim izborima u nedjelju i potvrdio da su građani bili izloženi raznim pritiscima koji su negativno uticali na njihovo slobodno opredjeljenje. On je na konferenciji za novinare kazao da je rano govoriti o postizbornim koialicijama i izrazio uvjerenje da će Forca i u naredne četiri godine bitiu vlast u Ulcinju.

Na izborima u nedjelju, DPS i Forca osvojili su po 9 mandata, koalicija oko Demokratske partije Fatmira Đeke sedam, Demokratska unija Albnaca i Socijademokrate po tri i URA dva mandata. Otvoreno je pitanje da li će Bošnjačka stranka osvojiti mandat, koji bi išao na štetu Force.

"Još uvijek smo u izbornom procesu, glasanje će moguće biti ponovljeno na nekim mjestima tako da je o postizbornim koalicijama još uvijek rano govoriti. Nastavićemo da i u naredne 4 godine radimo na poboljšanju rada lokalne samouprave i na realizaciji brojnih projektovanih kapitalnih investicija kao i novih a dugo očekivanih razvojnih projekata", kazao je Cungu.

Podsjetio je da je Forca blagovremeno upozorila na moguće nereguralnosti tokom kampanje i na dan izbora.

"Moram istaći da je tokom izbornog dana bilo,na žalost,negativnih događaja koji su obilježili kampanju. Svakako da smo upozoravali na to, te stoga cijenimo da je naš poziv za monitoring izbora upućen diplomatskim misijama, OEBS-u, Evropskoj delegaciji i nevladinim organizacijama, doprinio da se ti pritisci koliko toliko umanje", kazao je Cungu.

Zahavlio se brojnim aktivistima i posebno omladini Force na korektnoj kampanji, koja je, kako je naveo, imala samo pozitivne tonove.

"Podrškom Forci, koja je potvrdila status najjače albanske partije, partije sa najvećim porastom povjerenja glasača, ali i najjače partije u Ulcinju, građani su pokazali da je naša konzistentna politika I da su naši kandidati za odbornike svojim kapacitetima i ostvarenim rezultatima najbolja opcija za realizaciju njihovih očekivanja", kazao je Cungu.

Bonus video: