Radović: Kuč ima veze s aferama, kidiše na građane; Carević: Na izborima da ih potučemo do nogu

"Dragan Krapović se stavlja na čelo nekakve organizovane kriminalne grupe. Sve je to završeno u četiri pet dana, vrlo ekspresno. Moram da podsjetim na petrovačko šetalište gdje su radovi sa 2,5 miliona došli na skoro 8,4 miliona. Taj predmet u SDT stoji punih deset godina", kazao je Radović

57130 pregleda 448 reakcija 126 komentar(a)
Radović, Foto: Printscreen
Radović, Foto: Printscreen

Predsjednik Skupštine Opštine (SO) Budva Krsto Radović (Demokratska Crna Gora) kazao je jutros ispred zgrade Opštine Budva da je juče zvanično počela kampanja Demokratske partije socijalista (DPS) konferencijom za novinare Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Radoviću i gradonačelniku Budve Marku Careviću i jutros nije dozvoljen ulaz u zgradu Opštine.

"Dragan Krapović se stavlja na čelo nekakve organizovane kriminalne grupe. Sve je to završeno u četiri pet dana, vrlo ekspresno. Moram da podsjetim na petrovačko šetalište gdje su radovi sa 2,5 miliona došli na skoro 8,4 miliona. Taj predmet u SDT stoji punih deset godina. Imamo aferu Velja voda, aferu Akva park gdje odbornica DPS Snežana kuč ima direktne veze. Onda se nemojte čuditi zašto tako kidiše ta gospođa na građane, na mladost, na ovu instituciju. Mora da izvršava zadatke ne bi li joj se vratilo 2,8 miliona eura iz ovih afera", kazao je Radović.

Specijalni tužilac Saša Čađenović juče je rekao da je kriminalna organizacija čiji šef je potpredsjednik Demokratske Crne Gore, Dragan Krapović formirana početkom juna u Budvi sa ciljem izvršenja više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja i pozivanje na otpor.

Krapović je saopštio da to doživljava kao početak predizborne kampanje Demokratske partije socijalista (DPS), koje služe isključivo za narodno zabavljanje.

Radović je danas pozvao SDT da reaguje i izvijesti javnost Budve.

"Jer to je pravi državni udar, kada se krade od građana Budve i novac stavlja u privatne džepove", kazao je Radović.

On je ponovio imena onih koji su, kako tvrdi, odgovorni za prebijanje građana i bacanje suzavca.

On je kazao da su to oni koji stoje iza zločina prema Budvi.

"Na čelu su Nikola Dovanović, Vladimir Bulatović, Predrag Jelušić, Nikola Divanović i ministarka Suzana Pribilović. Predvodnik odbornika je Marko Vuković, a za njim Snežana Kuč, Gojko Ljubanović, Vesna Nišavić, Dragana Pima, Boris Rafailović, Milija Sekulović, Božo Lazović, Predrag Dajković, Sanja Đedović, Milan Zec, Goran Boreta, Milica Petričević, Marina Gardašević, Predrag Milašević, Anđela Borilović (Ivanović) i Stevan Džaković" kazao je Radović.

Carević (Demokratski front) je kazao da je blokirana Opština i time su prava građana garantovana Ustavom pogažena.

"Ovo nije Opština, nego policijska akademija. Oni su se u susret ovim izborima prepali, u velikom su strahu. Naši rezultati su noćna mora, nisu birali sredstva da sjednu na ove fotelje. Ono što je sigurno, mi ćemo svakoga dana dolaziti na posao, a neka nam oni brane, neka građani vide da se ovdje radi o kriminalnoj grupi. Demolirali su Opštinu, ljudi su pogubili razum, htjeli su da nas prepadnu. Ja vas molim, nemojmo da se bojimo, mi smo građani koji pošteno rade, a došla je kriminalna grupa koja nas sprečava. Maske su pale. Na izbore mora da izađe i malo i veliko, da ih potučemo do nogu, da ovdje nikada DPS ima neku snagu", kazao je Carević.

Bonus video: