Pavićević: Veljović rekao da zna ko je bio u autu iz kojeg je pucano na Jovanovića

Na pitanje da li zaista vjeruje u to što je rekao Veljović, ona je odgovorila da se ne radi o povjerenju. "Sve što bude rekao mora biti potkrijepljeno dokazima", rekla je Pavićević

60604 pregleda 81 reakcija 24 komentar(a)
Pavićević govori na konferenciji za medije, Foto: DF
Pavićević govori na konferenciji za medije, Foto: DF

Direktor policije Veselin Veljović rekao je u ponedjeljak na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu da zna ko je bio u autu iz kojeg je pucano na glavnog urednika lista "Dan", Duška Jovanovića, saopštila je danas njegova sestra i poslanica Socijalističke narodne partije (SNP), Danijela Pavićević.

Ona je kazala da su zbog toga članovi opozicije zatražili posebnu sjednicu Odbora za bezbjednost na koju bi morali doći i predstavnici Tužilaštva.

"Vi znate da je g. Veljović ranije kazao kako je ubistvo Duška Jovanovića operativno riješeno, što znači da policija zna ko je to uradio, ali nema materijalne dokaze. Ministar pravde Zoran Pažin je takođe kazao da su napravljeni propusti koji su doveli do nerješevanja tog zločina. Na prekjučerašnjoj sjednici Odbora za bezbjednost tražila sam od Veljovića da mi to potvrdi i tražila sam detalje. Ponovio je da je operativno riješeno i da policija zna ko je bio u autu i ko je to uradio one noći", navela je Pavićević na konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore.

S obzirom na to da, kako je kazala, je to veoma važna informacija, Veljović je izrazio spremnost da dođe na posebnu sjednicu Odbora za bezbjednost, kojoj bi morali prisustvovati i predstavnici tužilaštva.

"Mi, kao opozicioni članovi, smo odlučili da zakažemo hitnu sjednicu odbora koja će biti tematska i na kojoj će biti raspravljano o tome", kazala je Pavićević.

Na pitanje da li zaista vjeruje u to što je rekao Veljović, ona je odgovorila da se ne radi o povjerenju.

"Sve što bude rekao mora biti potkrijepljeno dokazima", rekla je Pavićević.

Nebojša Medojević, jedan od lidera i poslanik Demokratskog fronta (DF) kazao je da je Jovanović prva žrtva, prvo političko ubistvo iza kojeg stoji "mafija koja je ovim ubistvom preuzela vlast u Crnoj Gori".

"Činjenica da i dan danas ovo ubistvo nema svoj epilog govori da je od tog trenutka mafija krenula koristi institucije sistema da vrši logistiku i pripremu likvidacija novinara. Vrlo je opasno po život novinara koji istražuju kriminalne aktivnosti i poslove koji vode do Mila Đukanovića i braće Đukanović. Duško je bio prva žrtva borbe za slobodnu, pravdenu Crnu Goru, a nedugo zatim ubijen i Pukanić iz Nacionala, a ovih dana vidimo i da je novinarka Dafne Karuana Galicija, koja je ubijena na Malti, istraživala poslove koji vode do Crne Gore", naveo je Medojević.

Srđan Milić (SNP) ocijenio je da su informacije koje je podijelio Veljović krupni korak u pravcu konačne istine o tome šta se desilo te noći i ko je učestvovao u ubistvu i da se konačno sazna ime nalogodvaca ubistva.

Bonus video: