Izbori u vrijeme korone; Hrapović: Ja kad bih imao odgovor na to pitanje kandidovao bih se za Nobela

"Da li djelovanje političkih partija, bez obzira da li su vlast ili opozicija, može da širi zarazu, da nam se ne dešava situacija koju imamo u regionu: da dok traje kampanja sve može i sve je u redu a kad se kampanja završi onda imamo ogroman problem", kazao je Raško Konjević iz SDP-a

15312 pregleda 7 komentar(a)
Hrapović, Foto: Printscreen
Hrapović, Foto: Printscreen

Iako je naglo skočio broj inficiranih virusom korona, što je ponovo dovelo i do uvođenja mjera u cijeloj državi, potpredsjednik Vlade i šef Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti je uvjeren da se parlamentarni i lokalni izbori 30. avgusta mogu održati bez opasnosti po javno zdravlje.

"Mi u ovom trenutku mislimo da nema razloga da se osporava mogućnost sprovođenja ukupne izborne kampanje, svakako poštujući sve ono što su propisane mjere koje predlaže Institut za javno zdravlje. U Crnoj Gori ključna odrednica je bila i biće očuvanja zdravlja i života građana Crne Gore, sa još jednim novim izazovom a to je očuvanje ekonomske supstance", kazao je Milutin Simović.

Simović kaže da smo svjedočili da su srpske vlasti uoči tamošnjih izbora uvjeravale građane da je epidemiološka situacija povoljna, a nakon izbora su uslijedile dramatične informacije. Zato uvjerava.

"Mi cijelo vrijeme imamo konzistentnu priču: odgovornosti, opreza i to će biti naša odrednica. Naše aktivnosti neće biti orijentisane u smislu širenja određenih zabluda , širenja dezinformacija, skrivanja epidemioloških podataka, uljepšavanja epidemiološke slike", kazao je Simović.

Pitanje odgađanja izbora postavio je danas u parlamentu SDP. I oni se pozivaju na slučaj Srbije. Za razliku od Simovića, ministar zdravlja nije tako siguran u odgovoru – je li izborna kampanja opasna po zdravlje građana?

"Da li djelovanje političkih partija, bez obzira da li su vlast ili opozicija, može da širi zarazu, da nam se ne dešava situacija koju imamo u regionu: da dok traje kampanja sve može i sve je u redu a kad se kampanja završi onda imamo ogroman problem", kazao je Raško Konjević iz SDP-a.

"Ja kad bih imao odgovor na to pitanje ja bih se kandidovao sam za Nobelovu nagradu, jer na to pitanje koje vi postavljate danas, hipotetičko, nema odgovor niko na svijetu", kazao je Hrapović

"Nakon ovakvog vašeg stručnog odgovora, dođe mi da vas predložim za Nobela", dodao je Konjević.

Konjević je istovremeno pitao Hrapovića i da li njegova imovina korespondira sa njegovom platom na šta je ministar zdravlja kazao da nema motiva da odgovara na, kako je rekao, takve neistine i grubosti.

Bonus video: