odgovorili na poziv Brajovića

Parlamentarna Skupština SE i ODIHR će nadgledati izbore

"Predstavnici ODIHR-a će razgovarati sa poslanicima koji su učestvovali u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Misija ODIHR-a će se sastati i sa drugim insititucijama uključenim u izborni proces", saopšteno je iz Skupštine

5362 pregleda 217 reakcija 14 komentar(a)
Brajović, Foto: Luka Zeković
Brajović, Foto: Luka Zeković

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope odgovorila je pozitivno na poziv predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića i formiraće delegaciju od 22 člana koja će pratiti predstojeće parlamentarne izbore zakazane za 30. avgust, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Brajovićevom pozivu se, kako saopštavaju, odazvao i ODIHR čija će Misija za procjenu potreba za parlamentarne izbore u Crnoj Gori iduće nedjelje boraviti u Crnoj Gori.

"U skladu sa kontinuiranom saradnjom Skupštine Crne Gore sa ovom organizacijom na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva, predstavnici ODIHR-a će razgovarati sa poslanicima koji su učestvovali u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Misija ODIHR-a će se sastati i sa drugim insititucijama uključenim u izborni proces", kaže se u saopštenju.

Kako podsjećaju, Brajović je početkom maja uputio pisma evropskim zvaničnicima u kojima poziva da se njihove organizacije kao i do sada aktivno uključe u posmatranje predstojećeg izbornog procesa u Crnoj Gori.

Preporučujemo za Vas