MZ Sveti Stefan: Divanović se zarad funkcije dodvorava tiraninu, okrenuo leđa najbližima

“Bilo je prilike i mnogo ranije da doprinese zajednici, s obzirom na to da je narodni poslanik u Skupštini Crne Gore. Ni najmanjim gestom to nije učinio", saopštili su iz Mjesne zajednice Sveti Stefan

19629 pregleda 387 reakcija 73 komentar(a)
Divanović, Foto: Screenshot
Divanović, Foto: Screenshot

Mjesna zajednica “Sveti Stefan” saopštila je da su postiđeni načinom na koji je Nikola Divanović, mještanin, izabran odlukom odborničke većine za predsjednika Opštine Budva.

“Poštovane mještanke i mještani MZ Sveti Stefan, uvažene građanke i građani Budve, šira javnosti, obraćamo vam se u veoma komplikovanom i teškom trenutku za naše mjesto i cijeli grad, u trenutku kada se svi osjećamo uniženo, povrijeđeno, zabrinuto u odnosu na svakog pojedinca i društvo u cjelini. Nasilna smjena rukovodstva Opštine Budva donijela je novo nasilje nad građanima nezabilježeno u posljednjih 70 godina na našim prostorima. Jedno nasilje rodilo je novo nasilje. Svjedoci smo krvoločnim scenama, demonstracije sile nad našim mještanima kao i velikim brojem građana Budve. Sve navedeno najoštrije osuđujemo kao zajednica sa izraženim osjećajem pripadnosti i brige jednih za druge, što je nažalost izostalo sa viših državnih instanci”, poručuje se u saopštenju koje potpisuju svih osam članova Savjeta te mjesne zajednice.

Prije par dana, kako dodaju, na vrlo upitan način izabran je novi predsjednik Opštine, Nikola Divanović.

“Pod svakom drugom okolnošću osjećali bismo zadovoljstvo što je čovjek iz naše zajednice došao na tu značajnu funkciju. Danas to nije slučaj. Postiđeni smo tim činom. Činjenicom da je u stanju da sjedne u fotelju posle svega što su njegovi rođaci, drugovi i građani doživjeli od strane policije instruisane naredbama partije kojoj pripada i koja ga na ovo mjesto postavlja. Nakon sramnih scena priređenih u njegovom rodnom gradu, spreman da je bio da se iste funkcije prihvati dodvoravajući se tiraninu, a okrenuvši leđa rođenom. Bilo je prilike i mnogo ranije da doprinese zajednici, s obzirom na to da je narodni poslanik u Skupštini Crne Gore. Ni najmanjim gestom to nije učinio. Naprotiv, podržao je sraman zakon o slobodi vjeroispovijesti zaboravljajući da je u našem genetskom kodu poštovanje prema crkvi i svemu što ona predstavlja. Ćuteći i ne reagujući, nijemo posmatrajući uništenje Miločerskog parka i grad hotela Sveti Stefan. Za nas sa ovih prostora ta ambijetalna cijelina predstavlja srce naše biti”, istakli su u toj mjesnoj zajednici i poručili:

”Nikola, ne vjerujemo ti, ničim naše povjerenje nisi zaslužio, ništa ti nije sveto! Okrenuo si leđa najbližima stavivši se u funkciju kriminalaca maskiranih kravatama i skupim odijelima, koji za razliku od pravih kriminalaca zalažu glave svojih građana, a ne svoju“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: