"utrkuju se ko će raditi manje, a uzeti više"

DPS HN: Vlast pokazala nemoć, bitnije im šta se dešava u Budvi, Kotoru i Podgorici

"Jedva dočekavši priliku da ostanu sami, okončali su XIII Sjednicu u rekordnom roku. Sva briga oko Budve, Kotora, Podgorice nestala je u trenu kada je trebalo pokriti sopstvene interese, prikriti od građana sopstveni nerad. Za događanja u Herceg Novom očigledno ih nije briga", navodi se u saopštenju

4284 pregleda 11 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS

Na početku sjednice Skupštine opštine Herceg Novi nije postojao kvorum za ponovažno odlučivanje, jer predstavnici koalicije na vlasti nijesu obezbijedili učešće svojih odbornika. Kako se to ne dešava prvi put, odbornici Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novog tražili da se sjednica prekine i nakon što koalicija na vlasti obezbijedi kvorum obavjesti odbornike DPS kako bi uzeli učešće u radu. U trećem pokušaju koalicija na vlasti uspjela je da obezbijedi potreban broj odbornika i nastavi sjednicu, ali pri tom nisu pozvali svoje kolege iz redova DPS.

To su saopštili iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Kazali su da je u dosadašnjim pokušajima održavanja XII Sjednice vladajuća koalicija izbjegavala raspravu po svim predloženim tačkama dnevnog reda, jer je tada bilo važno da iskažu birgu za dešavanja u Budvi, Kotoru, Podgorici.

"Jedva dočekavši priliku da ostanu sami, okončali su XIII Sjednicu u rekordnom roku. Sva briga oko Budve, Kotora, Podgorice nestala je u trenu kada je trebalo pokriti sopstvene interese, prikriti od građana sopstveni nerad i brzinom na kojoj bi pozavidjeli Meklaren i Ferari usvojiti sve tačke. Za događanja u Herceg Novom očigledno ih nije briga. Smatramo da je u ovoj situaciji uzrokovanoj koronavirusom više nego ikada nužno je da zajednički tražimo rješenja za potrebe građana i privrede.  Tako ne misli vladajuća većina u Herceg Novom. Njoj je važnije da podrži egzibicionizam svojih istomišljenika u drugim opštinama", navodi se u saopštenju OO DPS Herceg Novi.

Tvrde da je koalicija na vlasti u Herceg Novom još jednom pokazala svoju nemoć i nedostatak demokratskog kapaciteta, a da je DPS ozbiljna, najveća i najjača partija u Herceg Novom i neće dozvoliti potcjenjivanje i ucjene od koalicione grupe u Herceg Novom koja očigledno u svojim redovima ima ozbiljne probleme, "a kako i ne bi imali kada se utrkuju ko će raditi manje, a uzeti više."

"Klub odbornika DPS je uvijek bio spreman da diskutuje o svakoj temi. Kada oni koji su zaduženi za sprovođenje procedura shodno zakonu stvore uslove za normalan rad, mi smo tu, spremni da o svakoj temi govorimo argumentovano i jasno da nas razumije svaki građanin Herceg Novog", zaključuje se u saopštenju.