Raičević: Moja sestra je smijenjena jer sam napustio DPS i podržao MCP i SPC

"Evidentno je da su ovo posljednji potezi nenarodne i nedržavne vlasti na izdisaju, zbog čega javno pozivam sve časne članove DPS, kojih ima u ovoj partiji, da se pridruže i podrže uzvišenu borbu naše Mitropolije crnogorsko-primorske i ostalih eparhija SPC u Crnoj Gori - za odbranu svetinja", rekao je Raičević

60427 pregleda 2642 reakcija 198 komentar(a)
Raičević, Foto: Screenshot
Raičević, Foto: Screenshot

Bivši dobornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Beranama Radoš Raičević obratio se javnosti tvrdeći da je njegova sestra Branka Raičević Delević smijenjena sa mjesta glavne sesetre-tehničara u Opštoj bolnici u Beranama zbog toga što je on nedavno dao ostavku na članstvo u DPS i podržao Mitropoliju crnogorsko-primorsku i eparhije Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori.

On je zbog toga pozvao "sve časne članove DPS, kojih ima u ovoj partiji, da se pridruže i podrže uzvišenu borbu naše Mitropolije crnogorsko-primorske i ostalih eparhija SPC u Crnoj Gori".

Raičević je nedavno dao ostavku namjesto odbornika DPS u Skupštini opštine (SO) Berane i istupio iz članstva te partije.

On je bio dugogodišnji funkcioner DPS još od mladih dana, kada je u jednom mandatu bio i predsjednik Mladih DPS u Beranama.

Odbornik je bio šest godina. Mandat je vratio partiji. Raičević je profesor beranske Gimnazije.

"Juče sam upoznat sa rješenjem koje je potpisao direktor Opšte bolnice u Beranama, dr. Budimir Dabetić, u kojem se navodi da se Branka Delević razrješava sa mjesta glavne sestre bolnice, što za mene nije bilo neočekivano, jer je bilo pitanje trenutka kada će se na nas pomenuta interesna partija obrušiti, poslije moje neopozive ostavke na mjesto odbornika i članstvo u DPS", rekao je Raičević.

On je kazao da je to, u stvari, pravo lice DPS, partije prepoznatljive po korištenju svima dobro poznatiha nečasnih metoda političkog prevaspitavanja građana Crne Gore.

"Uz svoj ranije javno iznešeni stav, i ovu priliku koristim da ponovim, meni i mojoj porodici nije bitna bilo kakva pozicija ili namještenje. U našim srcima i dušama je vjekovno biće Crne Gore, a da budem iskren, danas sam i ponosniji i sigurniji da će ovaj narod odbraniti svoje svetinje, a samim tim i svoje ime i istoriju. Jer čast i obraz, nemaju cijenu", navodi Raičević.

On je pojasnio da kada je, dajući ostavku u DPS, rekao da je spreman da ponese svoj krst i njihove etikete, mislio na ove, a i gore stvari, "no u slavu Boga i Crkve njegove Svete - nema toga krsta koji se ne može ponijeti".

"Evidentno je da su ovo posljednji potezi nenarodne i nedržavne vlasti na izdisaju, zbog čega javno pozivam sve časne članove DPS, kojih ima u ovoj partiji, da se pridruže i podrže uzvišenu borbu naše Mitropolije crnogorsko-primorske i ostalih eparhija SPC u Crnoj Gori - za odbranu svetinja", rekao je Raičević.

On, kako kaže, ukazuje da "ovaj postupak odnarođene vlasti pokazuje jasno da smo mi njima samo predmet, tj. igračka u rukama određene grupe ljudi, spremnih na sve zarad opstanka na vlasti i očuvanja ličnih i porodičnih privilegija".

"Kod toga, zapitajmo se koliko istine ima u njihovom saopštenju, datom nakon mog napuštanja DPS, kada kažu, "mi ne proganjamo one koji promijene partijska uvjerenja"? Nema više stajanja iza lažnih poruka očuvanja države i nezavisnosti, jer je upravo oni uništavaju, svi to vidimo. Nema više straha, jer za čast se moramo boriti. Uvijek za spas Crne Gore, za njen i napredak svih nas. Ne damo Svetinje", poručio je Raičević.

Direktor Opšte bolnice u Beranama Budimir Dabetić danas nije odgovarao na pozive i poruke.