OO DPS Herceg Novi: Izvještaj o radu predsjednika Opštine usvojen je za 150 sekundi

"Sakrivajući se iza kulisa haosa, vandalizma i bezakonja u Budvi koji podržavaju, pobjegli su od otvorene rasprave o pitanjima koja se tiču Herceg Novog, a naročito o tačkama koja se odnose na izvještaje o radu javnih preduzeća i institucija kojima upravljaju"

4379 pregleda 13 komentar(a)
Logo OO DPS Herceg Novi, Foto: DPS Herceg Novi
Logo OO DPS Herceg Novi, Foto: DPS Herceg Novi

Tokom posljednjeg zasijedanja koalicija na vlasti u Herceg Novom u lokalnom parlamentu nije mogla okupiti kvorum, saopšteno je iz Opštinskog odbora (OO) DPS Herceg Novi.

Dodaju da su zato dva puta obustavili rad lokalnog Parlamenta, u kome, paradoksalno, imaju većinu.

"Sakrivajući se iza kulisa haosa, vandalizma i bezakonja u Budvi koji podržavaju, pobjegli su od otvorene rasprave o pitanjima koja se tiču Herceg Novog, a naročito o tačkama koja se odnose na izvještaje o radu javnih preduzeća i institucija kojima upravljaju", navodi se u saopštenju.

IZ OO DPS Herceg Novi navode i da je "izvještaj o radu predsjednika Opštine, kome je bilo ispod časti da se bavi pitanjima iz svog izvještaja, usvojen je za 150 sekundi".

"U nizu hvalospjeva i haotičnog nabrajanja velikih činjenja predsjednika Opštine, ispušteno je da se navede nekoliko stvari. Naime, Stevan Katić je postavljen za predsjednik Opštine sa odborničke liste Demokrata na osnovu njihovog lepršavog i optimističnog predizbornog programa štampanog u obimnom tiražu u kome su Demokrate obećale sljedeće:

- da će riješiti pitanje Bolnice Meljine. Umjesto rješenja do sada su donirali jedan računar i dva puta obustavili saobraćaj ispred Bolnice.

- da će staviti moratorijum na privatizaciju Instituta Igalo. Umjesto rješenja samo su besamučno slali obračune uvećanog poreza i zaboravljali da plate račune. Na drugoj strani Vlada je zaustavila privatizaciju u interesu građana Herceg Novog.

- da će produžiti sezonu. Umjesto toga čitali smo bajke o zoološkom vrtu i branju mimoza u ljeto sa partnerima iz Jagodine.

- da će obezbijediti namjensko trošenje sredstava od naknade za korišćenje Morskog dobra ulaganjem u proširenje postojećih kupališta i stvaranje novih. Nijedno novo kupalište nije urađeno, niti je ovo obećane realizovano.

- da će izgraditi novu autobusku stanicu. Za sada imamo 3D verziju plana, a autobuske stanice nema.

- da će izvršiti rekonstrukciju kompletnog šetališta od Galeba do Titove vile. Građani jeste li vidjeli ovo šetalište?

- da će izvršiti rekonstrukciju donjeg puta od Igala do Savine. Građani jeste li vidjeli ovaj put?

- da će ukinuti naplatu putarine za put Meljine-Petijevići. Građani plaćate li putarinu?

- da srediti trotoare u Sutorini, Igalu, Kumboru, Đenovićima, Bijeloj, Kamenarima. Opština nula. Država je završila rekonstrukcije magistralnog pojasa i isplanirala dionicu Bijela-Kamenari.

- da će namjenski trošiti sredstava od taksi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta. Dobra šala!

- da će napraviti novu atmosfersku kanalizaciju. Iako smo u vrijeme ove vlasti imali dvije najveće poplave u poslijednjih 20 godina, od kanalizacije nema ništa!

- da će povezivati Herceg Novi na regionalni vodovod. Ovu inicijativu imao je Regionalni vodovod, a Opština je dugo odbijala.

- da će pružiti podršku izgradnji škole u Igalu. Za istu školu koju su navodno podržavali lokalna vlast na čelu sa Katićem ne da zemljište da bi Država izgradila školu.

- da će izgraditi fudbalski stadion. Dje je stadion?

Jedino ispunjeno obećanje je zapošljavanje! Zaposlili su više nego ijedna vlast u Herceg Novom prije njih u istoriji. Iako su rekli da neće biti političkog zapošljavanja, izbacili su sve kadrove DPS, zaposlili svakog koga su htjeli, a onda počeli da dovede svoje ljude iz drugih gradova Boke", navodi lokalni OO DPS u saopštenju.

"Iako bježe od svog predizbornog programa, pobjeći ne mogu, jer su obmanuli sve građane Herceg Novog. Sve! I sada, bez riječi rasprave, bez jednog pitanja, bez jedne sugestije letargičnih i anemičnih odbornika usvajaju tačku po tačku krijući se od samih sebe. Česti posjetilac Herceg Novog, Ivo Andrić kazao je: "ljude ćete najbolje upoznati kada ih posmatrate kako se ponašaju kada nešto dijele besplatno". Građani Herceg Novog imali su priliku da vas dobro upoznaju", zaključuje se u saopštenju OO DPS Herceg Novi.