"DF POKUŠAVA DA MIJENJA TEZE"

DPS: Bračni par Kasalica priveden zbog optužbi za kriminalna djela, a ne litija

"To što DF i njihovi mentori, smatraju da političko - crkveni angažman bilo kojeg pojedinca, oslobađa to lice odgovornosti pred zakonima države Crne Gore, njihova je velika zabluda"

8534 pregleda 137 reakcija 57 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Demorkatska partija socijalista (DPS) saopštila je da "Demokratski front, po običaju, obmanjuje i pokušava da mijenja teze: nije bračni par Kasalica priveden zbog njihovih političkih i vjerskih uvjerenja, već zato što se terete za krivična djela i zloupotrebe službenog položaja i utaje poreza i doprinosa u procesu pokrenutom mnogo prije litija."

Demokratski front danas je saopštio da je hapšenje oficira Zdravka Kasalice i njegove supruge sraman potez režimskih poslušnika iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), ali je taj kukavičluk samo otkrio nemoć diktature u trenutku kada se narod oslobađa.

Bračni par, Zdravko i Makedonka Kasalica sinoć je, uz prekide, saslušavan deset sati, nakon čega je oboma određeno zadržavanje do 72 sata.

"To što DF i njihovi mentori, smatraju da političko - crkveni angažman bilo kojeg pojedinca, oslobađa to lice odgovornosti pred zakonima države Crne Gore, njihova je velika zabluda. Ova pogrešna pretpostavka uzrok je mnogih “nesporazuma” između onih koji smatraju da je dovoljno sakriti se iza crkve a onda, uzurpirati zemlju, graditi nelegalno, nepriznavati većinsku volju birača, bježati od pravde i prava... Pred organima države Crne Gore svi su jednaki bez obzira na političko ili vjersko uvjerenje. Takav princip se primjenjuje uostalom i prema članovima i funkcionerima DF, kao i naše partije, pa ne vidimo razlog da se crkveni aktivisti drugačije tretiraju. Očigledno, u promijenjenim ulogama, DF ovakvim temama kao što je piča o Kasalicama samo otaljava posao podrške SPC u izbornoj kampanji", saopšteno je iz DPS-a.