"NASTAVIĆEMO DA SE BAVIMO IZGRADNJOM BUDUĆNOSTI"

Demokrate HN: Ljude iz prošlosti ostavljamo vremenu u kome su nastali i vremenu kojem očito pripadaju

Hercegnovski odbor Demokrata kazao je da su realizovali i brojne projekte sekundarne kanalizacione mreže, otvorili i stavili u funkciju opštinski hotel, "koji za vrijeme vašeg mandata nije ni bio u funkciji"

4293 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

Hercegnovski odbor Demokrata saopštio je da kada bi na njihovom putu razvoja Herceg Novog svako malo zastajali i objašnjavali onima koji su rušili, kako oni gradimo, "onima koji su pljačkali, kako pošteno upravljamo i onima koji su sve unazadili, kako danas napredujemo, nikada ne bi stigli do cilja."

Oni su reagovali na saopštenje hercegnovkog DPS-a u kojem se navodi da je Izvještaj o radu predsjednika Opštine usvojen je za 150 sekundi.

"Ljude iz prošlosti ostavljamo vremenu u kome su nastali i vremenu kojem očito pripadaju, a mi ćemo nastaviti da se bavimo izgradnjom budućnosti za sve građane Herceg Novog. Da. Zamislite, usvojen je izvještaj o radu predsjednika Opštine bez suzavca, bez batinaša, bez kriminalaca u bijelim majicama, bez krvavih glava, bez lomljenja inventara i ibez pucanja stakala. Nije ni čudo što je sve to vama kao divljacima čudno", navodi se u saopštenju.

Poručuju DPS-u da im je jasno "da ste u Budvi pristali da budete metla Zorana Lazovića, pa ste tako i ometlani, ali da ćete se u Herceg Novom svesti na grupicu koja klizi ispod cenzusa to nijesmo mogli predvidjeti."

"Srećom po sve u Crnoj Gori, a posebno po novsku djecu, to se i desilo, jer bi u suprotno djeca morala ići u školu sa gas maskama zbog divljaka poput vas. Naravno, čim ste u Budvi i Nikšiću uhvaćeni u laži, pokušavajući da opravdate napade na djecu i ljekare, nastavljate još skandaloznijim tempom, sve dok ne dosegnete nivo patoloških lažova, što je svakako manir divljaka u bijelim majicama. Da li su vam velike količine suzavca koje držite i po kancelarijama i po džepovima iscurile pa zamaglile vid ili pokušavate da okrećete glavu, u to ne želimo da ulazimo. Ali važno je da građani vide na desetine kilometara asfaltiranih prigradskih puteva i puteva u udaljenim selima, vide i završenu Njegoševu kuću, ali i Andrićevu koja se završava, vide i zgradu Gradske muzike i Avanturistiki park, vide i izgradnju nove javne garaže i gradskog trga ispred zgrade Opštine, vide i novu javnu rasvjetu. Sve se vidi gospodo autokrate, toliko jasno da ni vaš suzavac to ne može zamagliti. Rješeno je pitanje nestašice vode, otvorena je i gradska televizija. Herceg Novi je danas daleko čistiji i uredniji grad. Izvršena je i rekonstrukcija dijela Šetališta Pet Danica, završeni građevinski radovi na izgradnji kolektora i konačno uređenje puta na rivijeri, zatim usvajen je i Prostorno urbanistički plan. Započeli smo izgradnju Dnevnog centra koja je godinama unazad najavljivana. Unaprijeđeni su socijalni servisi, a kulturni život grada podignut na mnogo veći nivo. Rekonstruisano je i gradsko stepenište Jova Dabovica i Danice Tomašević, uređena brojna sportska i dječija igrališta, obezbjeđeni besplatni užbenici za osnovce, novčana pomoć za svako novorođenče. Takođe, obezbjeđen je i besplatan prevoz za najugroženije penzionere i đake sa sela i prigradskih naselja."

Hercegnovski odbor Demokrata kazao je da su realizovali i brojne projekte sekundarne kanalizacione mreže, otvorili i stavili u funkciju opštinski hotel, "koji za vrijeme vašeg mandata nije ni bio u funkciji."

"Riješili smo i brojne afere koje ste ostavili za sobom, od stanova za prosvjetne radnike do milonske prevare sa led rasvjetom. Ovo su gospodo predstavnici suzavac demokratije, projekti za sve građane, pa i za vas, pod uslovom da ih umijete koristiti. Nadamo se da ste naučili da ulazite u javne ustanove na vrata koristeći kvaku, a ne pajser, ali isto tako se nadamo da ste naučili da pratite sportske događaje u kojima učestvuju naša djeca, a da ih ne nišanite suzavcima. Naš rad koji vidimo da sa pažnjom pratite, može edukativno djelovati i na vas, jer učeći i gledajući kako se stručno, odgovorno i kulturno pristupa poslu, možda uspijete da iz faze divljaštva, pređete u civilizaciju i 21. vijek. Zaista, u ovom vremenu kulture, pristojnosti, modernog pristupa i ideja, nema mjesta za ljude čiji su glavni argumenti palice, pajseri, divljaci i suzavac", zaključeno je.