Božović: Lokalna vlast u Tivtu nije u stanju ništa da završi bez skandala i bacanja novca

"Izgradnjom problematičnog kružnog toka kod stare zrade Opštine dobili smo veći saobraćajni problem uz uzaludno potrošenih 300.000 eura, sa preko dva mjeseca kašnjenja. Bespotrebno je uglavljen kružni tok na Seljanovu, uz neriješeno pitanje eksproprijacije i još 300.000 eura uzalud potrošenog novca građana Tivta..."

3952 pregleda 60 reakcija 6 komentar(a)
Goran Božović, Foto: Facebook
Goran Božović, Foto: Facebook

Samo posljednja godina mandata lokalne vlasti u Tivtu prepuna je dokaza koji jasno govore da je DPS sa satelitima zaslužio crveni karton, i da se ovako nesposobna, neodgovorna i štetna vlast mora promijeniti na predstojećim lokalnim izborima, saopšteno je iz građanske liste "Goran Božović - časno i odgovorno za bolji Tivat" koja učestvuje na predstojelim lokalnim izborima u tom gradu.

"Ne postoji niti jedan investicioni projekat koji su bili kadri privesti kraju bez grešaka, propusta, promašaja, devastacije, uzaludnog trošenja novca i slično, a o realizaciji pojedinih projekata aktuelne lokalne vlasti pričaće se vicevi", saopštio je nosilac te liste, Goran Božović koji je kao najodgovornijeg za to, prozvao gradonačelnika, Sinišu Kusovca (DPS).

Božović je istakao da je smao izgradnja kružnih tokova kojima se Kusovac najviše hvali "dovoljna da opiše svu nesposobnost lokalne vlasti".

"Izgradnjom problematičnog kružnog toka kod stare zrade Opštine dobili smo veći saobraćajni problem uz uzaludno potrošenih 300 hiljada eura, sa preko dva mjeseca kašnjenja. Bespotrebno je uglavljen kružni tok na Seljanovu, uz neriješeno pitanje eksproprijacije i još 300 hiljada eura uzalud potrošenog novca građana Tivta. Izgradnja kružnog toka u Gradiošnici je daleko od kraja, a sve je trebalo biti završeno još u februaru, uz otkrivanje naknadnih radova u iznosu od 200 hiljada eura. Nevjerovatna je i činenica da se na pomenutim vrhuncima Kusovčeve graditeljske zaostavštine, nije zabola bagerska kašika, a da nijesu oštetili neku vodovodnu cijev ili otkinuli strujni kabel", nabrojio je Božović.

On kao "posao koji je naopako rađen u svakom segmentu" navodi i iskopavanje štetnog mulja iz lučice Kalimanj koje je rašeno bez elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu, "zbog čega je kompletan posao obustavila ekološka inspekcija nakon već uveliko pričinjene štete".

"Krenuli su u obnovu palaca kapetana Ivovića u Donjoj Lastvi bez projektne dokumentacije i konzervatorskih uslova, zaboravivši čak i elektroinstalacije, što je svojevrstan primjer varvarskog pristupa materijalnom kulturnom naslijeđu. Naravno, morali su obustaviti radove. Izgradnja trotoara u Gradiošnici vršena je na divljački način, bez valjane projektne dokumentacije, uzurpacijom privatnih parcela bez izvršene eksproprijacije i dogovora sa vlasnicima, zbog čega postoji velika vjerovatnoća sudskih sporova, te će navedeni posao zbog bahatosti lokalnih vlastodržaca građane Tivta koštati znatno skuplje. Otvaranje sportskog igrališta u Donjoj Lastvi je pompezno medijski najavljivano za 21. novembar prošle godine, Dan opštine, a ni nakon više od sedam mjeseci od najavljenog roka kraj radova nije na vidiku", naveo je Božović.

Podsjetio je da je otvaranje objekta na Seljanovu za Dnevni centar za đecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i Crveni krst takođe bilo planirano za Dan opštine prošle godine.

"Gradilo se u bazenu vode, po najvećoj kiši, što će se neminovno odraziti na kvalitet i vijek trajanja objekta. Ni dan danas, poslije više od sedam mjeseci objekat nije u funkciji, dok Kusovac teatralnim, medijski propraćenim prijemima budućih korisnika odrađuje politički marketing. Ne smije se zaboraviti da je objekat mogao biti u funkciji već četiri godine, ali nije isključivo zbog njihove nesposobnosti i neodgovornosti. Pretpostavljamo da će glumiti patriotizam te svečano otvaranje prirediti za 13. jul, naravno u cilju političke promocije", istakao je Božović.

On navodi i da se prilikom "maratonske izgradnje šetališta Lungo mare u Krašićima svako malo ispostavi da su privilegovani pojedinci jači od države, koji ga pregrađuju kako ih je volja" i da je "nemoguće u ovom popisu preskočiti legendarnu izgradnju 400 metara duge ulice u Cacovu, koja se gradi duže od dionice autoputa Smokovac-Mateševo, i koja zasigurno neće biti uskoro završena, ni nakon četiri godine rada".

"Spisak ovakvih "bisera" lokalne tivatske vlasti, koji su za rubriku "vjerovali ili ne", nema kraja. Sve ove promašaje karakteriše potpuno odsustvo odgovornosti, što građani Tivta moraju kazniti na izborima.Ionako lošu turističku sezonu začinili su kopanjem magistralne saobraćajnice na Opatovu u dužini od oko 500 metara što, uz gradilište kružnog toka u Gradiošnici, predstvalja šlag na torti uspomena ponekog turiste i "lijep pozdrav i dobrodošlicu" na ulazu i izlazu grada, a za građane Tivta sumornu svakodnevicu. Sve to radi priključenja druge opštine na Regionalni vodovod, baš u ovom trenutku, jer im je tako naredio partijski koordinator Goran Jevrić, inače direktor pomenute ustanove", istakao je Božović.

Bonus video: