SDP Tivat: Građani ne zaslužuju gradonačenika - prestupnika

Kusovac (DPS) je u nedjelju veče pod pratnjom policije, sproveden u karantin u Igalu nakon što je u subotu poslijepodne zatečen u kršenju izrečene mu mjere samoizolacije zbog toga što je prije destak dana bio u kontaktu sa osobom inficiranom koronavirusom

7989 pregleda 183 reakcija 41 komentar(a)
Kusovac, Foto: Opština Tivat
Kusovac, Foto: Opština Tivat

Opštinski odbor SDP-a Tivat pozdravio je juče reakciju Uprave policije i drugih nadležnih organa “koji su procesuirali nezakonito postupanje predsjednika Opštine Tivat dr Siniše Kusovca”.

Kusovac (DPS) je u nedjelju veče pod pratnjom policije, sproveden u karantin u Igalu nakon što je u subotu poslijepodne zatečen u kršenju izrečene mu mjere samoizolacije zbog toga što je prije destak dana bio u kontaktu sa osobom inficiranom koronavirusom.

Policija je protiv gradonačenika Tivta podnijela i krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim prospisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Za to Kusovcu prijetu novčana ili kazna zatvora u trajanju do jedne godine. “OO SDP Tivat pozdravlja reakciju Uprave policije i drugih nadležnih organa koji su procesuirali nezakonito postupanje predsjednika Opštine Siniše Kusovca i još jednom poziva Kusovca da hitno podnese ostavku na mjestog prvog čovjeka Tivta.

Kako više nema nikakve dileme da je Kusovac prekršio Zakon i mjeru samoizolacije, dovodeći u opasnost zdravlje građana Tivta, najmanje što može da uradi je da se prvo izvini građanima Tivta, a odmah potom da podnese ostavku”, saopštila je juče tivatska SDP.

Iz te stranke ističu da če jed8no nakon gradonačelnikovog izvinjenja i podnošenja ostavke “pravda u ovom slučaju biti zadovoljena jer bi sve drugo bilo ponižavanje svih gradjana Tivta.”

“Oni svakako nijesu zaslužili da više jedan jedini dan imaju za predsjednika Opštine nekoga ko se tako neodgovorno ponaša u okolnostima koje su vanredne i koje izazivaju zabrinutost svakog normalnog građanina ove države.Umjesto da bude primjer odgovornosti kao prvi čovjek grada, Kusovac je ovakvim ponašanjem unizio funkciju koju obavlja, koju su prije njega obavljali mnogi čestiti i uzorni Tivćani. Zato Kusovac – vrijeme je da odmah odete jer neko koga policija u ovim okolnostima sprovodi kao prestupnika u karantin, ne zaslužuje da bude predsjednik svih građana Tivta”, zaključuje se u saopštenju SDP Tivta.

Bonus video: