pozvali nadležne da reaguju

URA: Ko i zbog čega je učinio ekocid u Dinoši?

„Ovaj svojevrsni ekocid pred očima cjelokupne javnosti ne smije ostati nekažnjen i mi hitno tražimo od nadležnih da odgovore ko je uradio ovaj gnusni zločin prema prirodi i rijeci koja je pravo blago Tuzi i Podgorice i predstavlja jedno od najljepših kupališta i izletišta“, navode iz URE

6129 pregleda 5 komentar(a)
Dinoša, Foto: ura
Dinoša, Foto: ura

Zahtijevamo od nadležnih organa da odmah odgovore ko je i zbog čega minirao stijene u kanjonu Cijevne u mjestu Dinoša u Tuzima i na taj način napravio svojevrsni ekocid, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA reagujući na snimak koji kruži internetom a na kojem se vidi kako se gomila stijenja nakon eksplozije survalo u rijeku Cijevnu.

„Ovaj svojevrsni ekocid pred očima cjelokupne javnosti ne smije ostati nekažnjen i mi hitno tražimo od nadležnih da odgovore ko je uradio ovaj gnusni zločin prema prirodi i rijeci koja je pravo blago Tuzi i Podgorice i predstavlja jedno od najljepših kupališta i izletišta“, navode iz URE.

Oni napominju da je u toku rekonstrukcija puta kroz Dinošu čiji je izvođač „Tehnoput“ i pozivaju nadležne da otklone bilo kakvu sumnju u smislu toga ko je mogao uraditi ovaj ekocid.

„Zahtijevamo oštru i rigoroznu sankciju prema onome ko je učinio ovaj ekocid i potpunu informaciju o cijelom događajuju u najkraćem roku. Ovo je nastavak sramotnog postupanja prema prirodi države koja je ustavno određena kao ekološka i pucanj u njen najveći pravni akt. Nećemo dozvoliti da ovakve stvari prođu nekažnjeno“, poručuju iz URE.

Preporučujemo za Vas