razgovori se nastavljaju sjutra

Završen sastanak opozicije: Razmatrani svi modeli koji treba da dovedu do "oslobađanja Crne Gore"

"Parlamentarna opozicija je saglasna da su vrhovni prioriteti uspostavljanje vladavine prava, čišćenje države od kriminala i korupcije i ekonomski oporavak"

63655 pregleda 850 reakcija 289 komentar(a)
Krapović i Radović došli na sastanak, Foto: Savo Prelević
Krapović i Radović došli na sastanak, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.07.2020. 16:43h

Sastanak opozicionih partija u vezi izlaska na izbore i načina na koji treba to uraditi, završen je nakon skoro šest sati.

Niko od zvaničnika koji su učestvovali nije htio da daje izjave novinarima. 

"Na današnjem sastanku parlamentarna opozicija se saglasila da je njena dužnost, bez obzira na sve razlike, opstrukcije i loše izborne uslove, da se bori za interes građana i pobjedu koja će dovesti do oslobađanja Crne Gore. Na sastanku su razmatrani svi modeli koji treba da dovedu do tog cilja. Parlamentarna opozicija je saglasna da su vrhovni prioriteti uspostavljanje vladavine prava, čišćenje države od kriminala i korupcije i ekonomski oporavak.Otvorena su sva pitanja koja su bitna za izborni proces a razgovori će biti nastavljeni sjutra", naovdi se u saopštenju sa sastanka.

Predstavnici opozicije sastali su se danas u 11 sati u prostorijama Građanskog pokreta URA, kako bi razgovarali o tome da li učestvovati na izborima ili ih bojkovati, i o modalitetima izlaska ukoliko se odluče na to.

Sastanku prisustvuju Slaven Radunović (Nova srpska demokratija) i Maja Vukićević (Demokratska narodna partija) iz Demokratskog fronta, Krsto Radović i Dragan Krapović iz Demokrata, Dragan Ivanović i Dragoslav Šćekić iz Socijalističke narodne partije, Maksim Vučinić iz Radničke partije, Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, Zoran Mikić i Miloš Konatar iz Građanskog pokreta URA i poslanik Demosa Neđeljko Rudović.

Socijaldemokratska partija nije pozvana na sastanak.

Domaćin sastanka je potpredsjednik GP URA Miloš Konatar.