URA: Nije nam žao SDP, odavno su izabrali DPS umjesto građana

“URA ne vuče za sobom teret zvani osamnaest godina koalicije sa DPS-om, dugogodišnje relativizovanje kriminala i korupcije, dubinskog razaranja crnogorskog društva kroz partijsko zapošljavanje i potpuno suspendovanje države"

21693 pregleda 88 reakcija 86 komentar(a)
Milan Đaković, Foto: URA
Milan Đaković, Foto: URA

Tragikomično izgledaju večerašnji pokušaji SDP-a da jeftinom pričom o svrstavanju URE u jedan nacionalni diskurs, zaradi jeftine političke poene, zaboravljajući pritom da crnogorski građani dobro pamte da je SDP već odavno izabrao svoj put a on je DPS umjesto građana i demokratizacije države, saopštio je član Predsjedništva URA Milan Đaković, odgovarajući na prozivke potpredsjednika SDP-a Bojana Zekovića.

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković saopštio je da ta partija ne vidi saradnju sa nacionalističkim strankama kojima nije cilj građanska i evropska Crna Gora.

“Jedini politički pravac na kojem će URA nastaviti da radi jeste građanska Crna Gora. Kao prvi preduslov za stvaranje istinskog društva u kojem će svaku građanin imati jednake šanse jeste razvlašćivanje krimnogenog DPS-a, poštujući istovremeno Ustav Crne Gore. Da bi došli do toga, prije svega, potrebno je da promijenimo odnose u opoziciji”, poručio je Đaković.

On kaže da u URI prozivke SDP-a shvataju upravo u maniru njihovog dugogodišnjeg političkog partnera DPS-a, koji je danas, kako ukazuje, preko propagandne mašinerije tendencioznim člancima pokušao uvesti pokret URA u brlog nacionalizma.

“URA ne vuče za sobom teret zvani osamnaest godina koalicije sa DPS-om, dugogodišnje relativizovanje kriminala i korupcije, dubinskog razaranja crnogorskog društva kroz partijsko zapošljavanje i potpuno suspendovanje države. URA je nova, proevropska partija, članica Zelenih Evrope, najbrže rastuće političke strukture u Evropi i ponosni smo na učinjeno u proteklih pet godina našeg postojanja”, poručio je Đaković.

On ističe informaciju radi interesa javnosti da URA danas nije bila ni inicijator, ni organizator, već domaćin sastanka parlamentarne opozicije i da URA nije odgovorna što se politika SDP-a ne percipira kao opoziciona.

“Ponosni smo na to što smo jedina partija u čijim prostorijama se bez zazora mogu pojaviti svi opozicioni subjekti. URA će imati za partnera svakog ko želi razvlastiti krimogeni režim DPS-a na jasnim građanskim osnovama, poštujući Ustav, vladavinu prava i građanina kao nosioca suvereniteta. Oni koji se ne pronalaze u takvim vrijednostima neće imati našu naklonost”, zaključuje u odgovoru Đaković.

Bonus video: