Počeo novi sastanak opozicije o izborima

U jučerašnjem saopštenju sa sastanka je navedeno da se parlamentarna opozicija saglasila da je njena dužnost, bez obzira na sve razlike, "opstrukcije i loše izborne uslove, da se bori za interes građana i pobjedu koja će dovesti do oslobađanja Crne Gore"

18739 pregleda 220 reakcija 31 komentar(a)
Uoči današnjeg sastanka, Foto: Savo Prelević
Uoči današnjeg sastanka, Foto: Savo Prelević

Danas u podne, u prostorijama Građanskog pokreta URA, počeo je novi sastanak opozicionih partija u vezi izlaska na izbore i načina na koji treba to uraditi.

Sastanku, kao i juče, prisustvuju Slaven Radunović (Nova srpska demokratija) i Maja Vukićević (Demokratska narodna partija) iz Demokratskog fronta, Krsto Radović i Dragan Krapović iz Demokrata, Dragan Ivanović i Dragoslav Šćekić iz Socijalističke narodne partije, Maksim Vučinić iz Radničke partije, Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, Zoran Mikić i Miloš Konatar iz Građanskog pokreta URA i Neđeljko Rudović i Maja Vučelić iz Demosa.

Socijaldemokratska partija nije pozvana na sastanak.

Predstavnike opozicije je uoči današnjeg sastanka dočekalo nekoliko građanskih aktivista sa transparentom na kojem je pisalo "Zajedno možemo".

Jučerašnji sastanak završen je nakon skoro šest sati.

"Na današnjem sastanku parlamentarna opozicija se saglasila da je njena dužnost, bez obzira na sve razlike, opstrukcije i loše izborne uslove, da se bori za interes građana i pobjedu koja će dovesti do oslobađanja Crne Gore. Na sastanku su razmatrani svi modeli koji treba da dovedu do tog cilja. Parlamentarna opozicija je saglasna da su vrhovni prioriteti uspostavljanje vladavine prava, čišćenje države od kriminala i korupcije i ekonomski oporavak. Otvorena su sva pitanja koja su bitna za izborni proces, a razgovori će biti nastavljeni sjutra", navedeno je u jučerašnjem saopštenju sa sastanka.

Bonus video: