"DEMOKRATE ŽELE DA GURNU U DESNIČARSKU KOALICIJU"

Krapović: URA pobjegla od jedinstvene liste kada su je svi prihvatili

"Dogovorite jedinstvenu listu svih opozicionih političkih subjekata učesnika pregovora i javite nam, Demokrate odmah prihvataju. Ukoliko to ne želite, odmah prestanite sa napadima i podemtanjima, usmjerite oštricu ka DPS-u i okupite oko sebe slične, kako bi pobijedili na ovima izborima"

26071 pregleda 396 reakcija 109 komentar(a)
Krapović, Foto: Demokrate
Krapović, Foto: Demokrate

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović pozvao je, kako je naveo, pojedine opozicone kolege "da se ne igraju trikova, podmetanja, optužbi u opoziciji, u trenucima kada se DPS nalazi u nikad težoj poziciji".

On je naveo da opozicione partije treba da ohrabre "opozicione birače da DPS-u zadamo završni udarac, bez obzira na konačnu odluku o načinu nastupa, jer pobjeđuju saradnja, rad i motivacija, a ne trikovi i međuopoziciona podmetanja koja gledamo pred svake izbore od istih aktera".

"Najsvježija su nam pamćenja o jedinstvenom predsjedničkom kandidatu 2018. godine, kada URA nije smetalo da sa DF-om dogovori njegovo ime, a koji je nakon slične uvertire dobio 50.000 glasova manje nego Demokrate, DF i Ključ nastupajući u tri kolone na parlamentarnim izborima 2016. godine", naveo je Krapović.

Dodaje da je "licemjerstvo" da onaj politički subjekt koji je bio domaćin razgovora o jedinstvenoj listi i koji je kada su svi prihvatili jedinstvenu listu, "pobjegao od jedinstvene liste glavom bez obzira", sad još određuje drugim političkim subjektima kako će nastupiti, samo iz razloga što je pripremio svoju listu koje će sjutra prezentovati javnosti.

"Gurati Demokrate, partiju kojoj pripadaju sve nacije u Crnoj Gori, u nacionalističku desničarsku koaliciju, može samo politički licemjer ili politička neznalica, kojoj nije cilj pobjeda nad DPS-om, već mandat više. Zanimljivo da je URI nije smetalo da vrši vlast sa svim opozicionim partijama u Budvi i Kotoru, da je mogla da ima zajedničkog predsjedničkog kandiata, a da joj sada smeta jedinstvena opoziciona lista".

Krapović pita i ko to Demokrate gura u nacionalistički blok.

"URA koja je svoj građanski koncept pokazala u Petnjici gdje je osvojila nula glasova, ili u Tuzima, gdje je pustila našu braću Albance da se sami bore sa DPS-om. To je ona opština u kojoj su Demokrate zajedno sa Albanskim partijama pobijedile DPS u Tuzima", naveo je Krapović.

Tvrdi da jedinstvena lista može biti pobjednička "samo ako su na njoj svi opozicioni politički subjekti".

"Različitih ideoloških i programskih opredeljenja, jer jedintstvo znači svi, a ovu vlast pobjeđuju zajedno i Crnogorci, i Srbi, i Albanci, i Muslimani, a ne samo jedni od njih. Gospodo, izvolite, dogovorite jedinstvenu listu svih opozicionih političkih subjekata učesnika pregovora i javite nam, Demokrate odmah prihvataju. Ukoliko to ne želite, odmah prestanite sa napadima i podemtanjima, usmjerite oštricu ka DPS-u i okupite oko sebe slične, kako bi pobijedili na ovima izborima, a ne proveli narednih mjesec i po dana u međusobnim optužbama", zaključio je Krapović.

Preporučujemo za Vas