"Počeli smo sa kasarnom u Maslinama, nastavićemo u Nikšiću i Kolašinu"

Bošković: Kasarna u Maslinama u naredne dvije godine spremna za intenzivnije korišćenje

„Očekujemo u narednih godinu još tri helikoptera istog tipa, kako bi Vazduhoplovstvo bilo u potpunosti opremljeno da može da izvršava zadatke“, rekao je Bošković

4645 pregleda 7 komentar(a)
Bošković, Foto: Gov.me
Bošković, Foto: Gov.me

Kasarna "Marko Miljanov" u Maslinama biće spremna za intenzivnije korišćenje u naredne dvije godine, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je danas obišao dva objekta u kasarni u Maslinama – zgrade logističkog bataljona i vojne policije.

Bošković je rekao da Ministarstvo odbrane u kontinuitetu nastavlja da kasarnu u Maslinama podiže na kvalitetan operativni nivo.

On je kazao da je zadovoljan što mnogo prije roka definisanog ugovorom obilaze završene objekte u kasarni u Maslinama.

„Ovo je samo početak, biće izgrađene još dvije zgrade“, rekao je Bošković novinarima nakon obilaska kasarne.

On je kazao da je pri kraju projekat izgradnje zgrade Generalštaba.

„Tako da sam siguran da ćemo u naredne dvije godine imati spremnu kasarnu u Maslinama za intenzivnije korišćenje“, rekao je Bošković.

Ministarstvo je, kako je naveo, nakon modernizacije oružanih snaga, krenulo sa rekonstrukcijom infrastrukturnih objekata.

Prema riječima Boškovića, jedan broj objekata je oronuo i ne odgovara potrebama moderne armije.

„Uspjeli smo da definišemo naše prioritete i da se shodno njima opredjeljujemo. Počeli smo sa kasarnom u Maslinama, nastavićemo u Nikšiću i Kolašinu, a poznato je da gradimo kasarnu u Andrijevici“, kazao je Bošković.

On je najavio da će 29. jula stići helikopter Bell 505, za potrebe Vazduhoplovstva Crne Gore.

„Očekujemo u narednih godinu još tri helikoptera istog tipa, kako bi Vazduhoplovstvo bilo u potpunosti opremljeno da može da izvršava zadatke“, rekao je Bošković.

Direktor kompanije Bemax, Veselin Kovačević, kazao je da su spremni da sve buduće zahtjeve na isti način i istim entuzijaznom odrade, kada je u pitanju Ministarstvo odbrane.

On je zahvalio stručnom nadzoru, koordinatorima iz Ministarstva odbrane, koji su sve vrijeme pružali pomoć, kako bi dva objekta bila dovedena u trenutno stanje.

Preporučujemo za Vas