Delegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava odala poštu žrtvama Srebrenice

Saopšteno je da ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka u kontinuitetu promoviše značaj i važnost razvijanja kulture sjećanja i suočavanja s prošlošću

2046 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava (MLJMP) pridružilo se obilježavanju sjećanja na žrtve Srebrenice.

Saopšteno je da ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka u kontinuitetu promoviše značaj i važnost razvijanja kulture sjećanja i suočavanja s prošlošću.

"Po njegovoj odluci, delegacija MLJMP u sastavu mr Aleksandar Saša Zeković, državni sekretar, dr Ismet Latić, v.d. generalnog direktora Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicamai Leon Đokaj, generalni direktor Direktorata za unaprjeđenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica položila je danas cvijeće i odala poštu žrtvama Srebrenice u Spomen parku na Pobrežju. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, polazeći od principa moralnosti i humanizma, iskazuje poštovanje prema žrtvama, pruža podršku međunarodnoj pravdi i zastupa objektivno sagledavanje ratnih dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije", saopšteno je iz Ministarstva.

Spomen park na Pobrežju u Podgorici, podignut na inicijativu Vlade Crne Gore, otvoren je na 11. jul 2011. godine i predstavlja prvo zvanično obilježje sjećanja na civilne žrtve.

Spomen park posvećen svim civilnim žrtvama ratova vođenih na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991 - 2001. godine.