Kovačević: DPS spalio bedeme koji su vjekovima odolijevali osvajačima

Pretpostavka je da će za jedan takav “veličanstveni DPS spektakl”, mjere NKT-a biti u drugom planu.”- istakao je Kovačević.

13022 pregleda 79 reakcija 34 komentar(a)
Sinoć u Kotoru, Foto: -
Sinoć u Kotoru, Foto: -

Neodgovorno ponašanje vlasti DPS-a u Kotoru doživljava svoj vrhunac, a požar koji su sinoć pristalece te partije izazvale na brdu San Đovani i kotorskim bedemima koji su pod zaštitom UNESCO-a, nije se desio ni za vrijeme najvećih osvajačkih pohoda raznih zavojevača na taj grad.

Ocijenio je to danas Siniša Kovačević, član Predsjedništva Ujedinjene Crne Gore i predsjednik OO te partije u Kotoru.

Pristalice vladajučih partija koje je organizovala neformalna grupa “Narod kotorski” uz neskreiveniu logističku podršku DPS-a i toj partiji bliskih medija, sinoć su u čast dana državosti 13.jula, na kotorskim bedemima koje je u srednjem vijeku gradila Mletačka Republika, izveli bakljadu.

Oni su to uradili uprkos činjenici da je duvala jaka bura i da su uslovi za izbijanje požara bili gotivo idealni, pa je zbog svega ovog izbio veliki požar na bdemima i brdu San Đovani iznad Starog grada, a koji su kotorski vatrogasci gasili satima.

“Malo im je što su za 30 godina svoje vladavine opustošili nas Kotor, unizili ga i ponizili u svakom smislu. Sinoć su pripejd patriote u organizaciji OO DPS-a Kotora, organizovale bakljadu na gradskim bedemima do tvrđave San Đovani, valjda u nedostatku mašte da na drugačiji način pokažu ljubav prema državi. Uslijed bakljade i velike bure, izazvali su požar većih razmjera poviše Starog grada, a koji je direktno ugrozio crkvu Gospa od Zdravlja. Ovakav požar se vjerovatno nije dogodio ni za vrijeme osvajačkih opsada koje je Kotor preživio kroz istoriju.”- saopštio je tim povodom danas Kovačević.

On je dodao da je DPS u prtoeklih 30 godina potpuno uništio svu kotirsku privredu, “preselili su Jugopetrol za Podgoricu, ostavili devastirane prostore u samom centru grada.”

“Rekonstrukciju zimskog bazena koju smo čekali desetak godina a koja je započeta u martu 2017., platićemo 4,5 miliona evra koliko košta izgradnja dva nova zimska bazena. Započeli su izgradnju sportske hale 2010. godine sa rokom završetka u 2011. godini, u centru naselja Rakite u Škaljarima gdje joj nije bilo mjesto, a koja neće nikada biti stavljena u funkciju jer su u pitanju ogromna novčana sredstva. Napravili su pothodnik na gradskoj rivi mimo zakonskih procedura koji će nas kostati preko dva miliona evra. Svečano otvaranje pothodnika je zakazano za 16.jul uz svu pompu koju nosi dolazak visokih državnih funkcionera.

Pretpostavka je da će za jedan takav “veličanstveni DPS spektakl”, mjere NKT-a biti u drugom planu.”- istakao je Kovačević.

Ono je uvjeren da kotorskom i DPS-u u Crnoj Gori “neumoljivo ističe vrijeme” i da će se to vidjet na lokalnim i parlamentarnim izborima krajem narednog mjeseca.

“Nakon 30.avgusta, ovi uništitelji, štetočine i piromani idu u politicki istoriju.” –zaključio je član Predsjedništva Ujedinjene Crne Gore, Siniša Kovačević.

Bonus video: