Marković: Očekujem da izbori budu održani uz puno učešće svih političkih aktera

Na pitanje da li očekuje da će tokom predstojećih izbora sve strane uzeti učešće, Marković je rekao da se važne političke opozione grupacije pripremaju za izbore

9470 pregleda 261 reakcija 24 komentar(a)
Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Marković, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Duško Marković kazao je da očekuje da će izborni proces i predstojeći parlamentarni izbori biti održani u kvalitetnoj atmosferi, uz učešće svih političkih aktera.

Marković je, govoreći za Televiziju Crne Gore, kazao da očekuje da će nastupajući parlamentarni izbori rezultirali funkcionalnim parlamentom.

“Očekujemo da će se izborni proces koji je u toku i izbori koji se održavaju 30. avgusta održati u kvalitetnoj izbornoj atmosferi i da ćemo, s obzirom na epidemiju, pripremiti sve uslove za bezbjedno odvijanje izbornog procesa i nakon toga snažno i dinamično krenuti, ne samo kada je u pitanju evropska integracija, već ekonomski oporavak i razvoj zemlje”, naveo je Marković.

Komesar Varhelji je saopštio da očekuje inkluzivan izborni porces.

Na pitanje da li očekuje da će tokom predstojećih izbora sve strane uzeti učešće, Marković je rekao da se važne političke opozione grupacije pripremaju za izbore.

“Praktično su konstituisali svoje liste i saopštili izborne programe, dakle očekujem da će izbori biti održani uz puno učešće svih političkih aktera, ne samo stranaka koje čine vlast nego i opozicionih stranaka i da će to biti dobra prilika da građani izaberu one koji žele da ih predstavljaju u naredne četiri godine”, kazao je Marković, prenosi RTCG.

Marković je rekao da očekuje da će to biti preloman trenutak u smislu jačanja političkog sistema i demokratije u Crnoj Gori.

“I da ćemo nakon toga imati i izraženu političku volju, da ćemo imati funkcionalan parlament i da se o bojkotu parlamenta nakon izbora neće pričati”, naveo je Marković.

On je rekao da je evropska perspektiva Crne Gore sasvim izvjesna.

"A naša zemlja približava se fazi ubrzanijeg zatvaranja pregovaračkih poglavlja, kazao je Marković.

Bonus video: