URA: Za šta god se ministar Bošković uhvati, to se osuši

“Pozivamo ministra Boškovića da podnese ostavku i da prestane sa uništavanjem jednog od najvećih pašnjaka u Evropi, a tužilaštvo koje još uvijek nije ništa uradilo po ovom pitanju pozivamo da rade svoj posao efikasno”

13137 pregleda 101 reakcija 60 komentar(a)
Bošković pošumnjava pašnjak
Bošković pošumnjava pašnjak

Suve sadnice na Sinjajevini pokazatelj su bahate i promašene politike Ministarstva odbrane koje u ovom slučaju nije poslušalo struku koja je rekla da ne treba saditi sadnice koje predstavljaju alohtone vrste, odnosno da bor i smrču ne treba saditi na pašnjaku Sinjajevine, poručila je danas Ljiljana Jokić iz Građanskog pokreta URA.

Kaže da je dovoljno pročitati zakone, strategije i druge dokumente u kojima se nalazi crno na bijelo da je akcija sađenja Ministarstva odbrane promašena, što pokazuje i činjenica da su se sadnice osušile.

“Crna Gora ima udio šuma koji je na samom vrhu u Evropi. Stoga dalje pošumljavanje poljoprivrednih površina nije poželjno već ove površine treba očuvati i podsticati njihovo korišćenje. Umjesto da se sadi na onim mjestima koja su za to predviđena, ministar Bošković bi da pošumljava pašnjak”, navodi Jokić.

Ona podsjeća da je zbog plana ministra Boškovića da pašnjake Sinjajevine pretvori u šume i tako ugrozi prirodni ekosistem na toj planini, Građanski pokret URA u decembru podnio krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Predraga Boškovića.

Jokić ističe i da od tada tužilaštvo nije napravilo ni korak u rješavanju navedenog i pita ko će da nadoknadi štetu koja je nanijeta budžetu Crne Gore?

“Pozivamo ministra Boškovića da podnese ostavku i da prestane sa uništavanjem jednog od najvećih pašnjaka u Evropi, a tužilaštvo koje još uvijek nije ništa uradilo po ovom pitanju pozivamo da rade svoj posao efikasno”, poručuje na kraju Jokić.

Bonus video: