Mlade Demokrate Budve Divanoviću: Da li je zaduženje od 30 miliona eura navika da se novac donira Maroviću?

"Kaligula jeste postavio konja za senatora, ali ga nije uspio učiniti senatorom, već konjem koji pokušava da glumi senatora"

3859 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora

Mladi Demokratske Crne Gore Budve odgovorili su "kabinetu Nikole Divanovića", koji je juče optužio potpredsjednika Demokrata Dragana Krapovića da se on 2018. zadužio za projekat otoadnih voda.

Upoređujući Divanovića sa Kaligulinim konjem, oni su ga pitali da li je namjera da se zaduži 30 miliona eura navika da novac donira Svetozaru Maroviću.

"Gospodo uzurpatori, prvo i osnovno, vi ste amateri u svom poslu i jasno to pokazujete na svakom koraku. Kaligula jeste postavio konja za senatora, ali ga nije uspio učiniti senatorom, već konjem koji pokušava da glumi senatora. Gospodin Krapović je dao veoma jasnu i konciznu izjavu, čiji cilj nije bila polemika sa poslugom, tj amaterima, lakejima i šarlatanima već raskrinkavanje vaših namjera i skrivene agende pred građanima Budve i Crne Gore. Građani treba da znaju da je naplaćenu garanciju izdala Vlada na čijem je čelu bio Milo Đukanović i DPS. Građani treba da znaju da je to od Vlade tražio Svetozar Marović, tada drugi čovjek DPS i najblizi saradnik Mila Đukanovića, te da je upravo Đukanović presjekao vrpcu na otvaranju postrojenja u Vještici. Niko ne spori da je garancija postojala i da je naplaćena, ali želimo jasno reći građanima ko je kriv zato što nisu dobili ono što je dogovoreno (efikasan sistem prečišćavanja otpadnih voda), a tražite plaćanje. Tu smo imenom i prezimenom pocrtali Đukanovića i Marovića, jedan procesuiran i pravosnažno osuđen, a za drugog pretpostavljamo nema ni udaljene sumnje", navodi se u odgovoru .

Kako se dodaje, ostali su tada bili u poziciji pukih izvršilaca naređenja, dakle u istoj poziciji u kojoj ste vi danas.

"Tvrdnja da je promjena u stanju duga 0,00 eura je na nivou najboljih Đukanovićevih trikova tipa "mi uzmemo 100 miliona,vratimo 100 miliona, dakle saldo je nula". Iako se od strane uzurpatora pokušava relativizovati cijeli problem na način što se Vlada Crne Gore predstavlja žirantom Opštine Budva, takve priče vi jednostavno ne možete "prodati" nikome više. Takođe, moramo vas edukovati vezano za "zaduženje" od 3,5 miliona eura koje pominjete, dakle ono je realizovano i u potpunosti vraćeno prije ugovorenog roka, i to u istoj budžetskoj godini što znači da to ne može biti zaduženje. Posebno je zanimljivo da su takvo postupanje gospodina Krapovića vaši novi-stari drugari iz Crnogorske zdušno podržali, sa sve zaključkom SO Budva da se Vladi ne plati ni cent, koji je i danas na snazi. Dakle, prvaci Vlade Duška Markovića suočeni sa činjenicom da krivica za kriminalni projekat u potpunosti pada na DPS (kako u Budvi, tako u u Vladi), posegnuli su za protivpravnom i politički motivisanom blokadom opštinskih računa, što će ubrzo biti predmet krivičnih prijava. DPS, u konkretnom slučaju Milutin Simović i Darko Radunović su se ponijeli potpuno isto kao i Suzana Pribilović, nakon što smo ih pravno, proceduralno ipolitički preigrali i ponizili, dakle oni su posegnuli za bezakonjem i golom represijom, fizičkom i finansijskom", saopštile su mlade Demokrate.

Ističu da je Krapović sa ponosom iznio rezultate njegovog dvogodišnjeg mandata.

"Iako ste pokušali da ga uhapsite i ponizite, ostao je miran, staložen i dostojanstven.Optužbe koje su iznešene na njegov račun su proizvoljne, politički motivisane i građani treba da znaju da mu je meta nacrtana upravo od strane vas u DPS-u, i to isključivo zato što ga smatrate najvećom prijetnjom,tj. ne vi, već vaši šefovi. Vi ste samo grupa komičnih amatera koju ćemo 30. avgusta "počistiti" iz Budve, zajedno sa sve Milom i Duškom, a vi se do tada igrajte da vodite opštinu i donosite neke kvazi odluke koje će početkom septembra sve biti poništene, kao što smo i najavili", ističu mlade Demokrate.

Na kraju, kako su istakli, imaju par pitanja za Kaligulinog konja

"Kada predlaže zaduženje opštine Budva u iznosu od 30 miliona eura, kao i da li ovo radi jer je navikao da svoj novac donira DPS-u (Svetu Maroviću)? Čudo je taj Stokholmski sindrom, a njega očigledno i dalje jako drži. Divanoviću, igraj se opet sa svojim parama, ne parama građana Budve.Poštovani građani, amateri i lakeji ne zaslužuju vašu podršku", zaključuje se u odgovoru mladih Demokrata.

Bonus video: