"CIJENIMO PREDANOST I USREDSREĐENOST NA SPROVOĐENJE REFORMI"

Milanović čestitao Đukanoviću Dan državnosti: Hrvatska snažno podržava evropski put Crne Gore

"U ovim izazovnim vremenima kada je cijeli svijet pogođen pandemijom COVID-19 virusa, a nažalost ni naše države nisu pošteđene, želim Vama i prijateljskom crnogorskom narodu boljitak i blagostanje"

1879 pregleda 0 komentar(a)
Đukanović i Milanović prilikom nedavnog susreta, Foto: Savo Prelević
Đukanović i Milanović prilikom nedavnog susreta, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović uputio je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću čestitku povodom Dana državnosti Crne Gore 13. jula, saopšteno je iz Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Čestitku Milanovića prenosimo u cjelosti.

"U ovim izazovnim vremenima kada je cijeli svijet pogođen pandemijom COVID-19 virusa, a nažalost ni naše države nisu pošteđene, želim Vama i prijateljskom crnogorskom narodu boljitak i blagostanje. Našli smo se u izvanrednoj situaciji koja će ostaviti duboki uticaj na sve ljude, gospodarstvo, ali i društvo u cjelini. Izražavam svoje duboko uvjerenje kako ćemo se svi zajedno uspješno izboriti i zaustaviti širenje virusa te omogućiti našim građanima da se što prije vrate uobičajenom životu.

Koristim priliku iskreno Vam zahvaliti na toploj dobrodošlici i ljubaznom gostoprimstvu koje je iskazano mojem izaslanstvu i meni lično prilikom moje nedavne službene posjete Crnoj Gori. Moja posjeta Vašoj zemlji, te prijateljske, otvorene i srdačne razgovore koje smo vodili tom prilikom vidim kao nastavak odlične komunikacije na najvišem nivou, te dodatnu potvrdu bliskih odnosa naših dviju država. Vjerujem kako ćemo nastaviti zajednički raditi na daljem jačanju i produbljivanju naših odnosa, pri čemu nam saveznički odnosi daju dodatni podsticaj za produbljivanje saradnje, od bilateralne i globalne važnosti.

Kao što sam naglasio prilikom mog boravka u Crnoj Gori, Hrvatska snažno podržava evropski put Crne Gore i cijeni njenu predanost i usredsređenost na sprovođenje reformi, a što je potvrdilo i nedavno otvaranje posljednjeg poglavlja 8 u pristupnim pregovorima s Evropskom unijom.“

Preporučujemo za Vas