IAKO JE SKUPŠTINSKA VEĆINA IZABRALA DIVANOVIĆA

Na sajtu Opštine Carević i dalje gradonačelnik Budve

Na zvaničnom sajtu Opštine i dalje, u četiri najbitnije informacije, stoje fotografije Carevića sa svečane sjednice, njegov intervju, dok se nigdje ne pominje da je funkciju predsjednika preuzeo Divanović

21061 pregleda 756 reakcija 55 komentar(a)
Carević, Foto: Opština Budva - Fejsbuk stranica
Carević, Foto: Opština Budva - Fejsbuk stranica

Iako su Nikolu Divanovića prije 20 dana skupštinska većina iz redova DPS, SD, Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković jednoglasno izabrali za gradonačelnika Budve, na zvaničnom sajtu Opštine Budva Marko Carević i dalje se promoviše kao prvi čovjek Budve.

Carevića i šefa parlamenta Krsta Radovića ista ta skupštinska većina smijenila je 11. juna na paralelnoj sjednici u Turističkom naselju “Slovenska plaža“, što njih dvojica, a i partije kojima pripadaju - Demokratski front i Demokrate osporavaju.

Na zvaničnom sajtu Opštine i dalje, u četiri najbitnije informacije, stoje fotografije Carevića sa svečane sjednice, njegov intervju, dok se nigdje ne pominje da je funkciju predsjednika preuzeo Divanović.

Sajt funkcioniše donekle, objavljuju se zvanični dokumenti, ali onaj ko prvi put uđe na web stranicu, ne može da sa sigurnošću zna ko je gradonačelnik Budve.

I dok Divanović u prethodnih deset dana smjenom dijela kadrova Carevićeve i Radovićeve administracije pokušava da uspostavi potpunu kontrolu nad izvršnom vlašću, ipak i dalje su van njegove kontrole društvene mreže.

Divanović
Divanovićfoto: Printscreen

Naime, zvanično nalozi Opštine Budva na Instagramu i Facebooku i dalje svakodnevno, što su i ranije činili, promovišu Carevića i Radovića kao zvanične čelnike Opštine Budva i Skupštine opštine.

Objavljuju se njihove aktivnosti, susreti s građanima, te političke poruke, a oni se potpisuju kao gradonačelnik i predsjednik parlamenta.

U narednim danima očekuje se da će administracija Divanovića preuzeti i kontrolu nad javnim preduzećima, nakon što su u subotu imenovani novi odbori direktora u Komunalnom preduzeću, Vodovodu, Parking servisu i Mediteran reklamama.

Upravo u ovim preduzećima, nakon što budu održane prve konstitutivne sjednice odbora direktora, očekuje se da će odmah biti, kako je i najavljeno, izabrani i novi vršioci dužnosti izvršnih direktora, te postavljeni kadrovi nove odborničke većine.

Očekivalo se da će se minule subote na dnevnom redu sjednice lokalnog parlamenta, zakazane po hitnom postupku, naći i smjene i izbori novih sastava savjeta u Javnom servisu Radio Televizija Budve, te kulturnim ustanovama - “Muzeji i galerije Budve“, “Grad teatru“ i Biblioteci, međutim, to se nije dogodilo.

Time su, za sada, u lokalnoj medijskoj kući, ali i javnim ustanovama kulture ostali i dalje kadrovi Carevićeve i Radovićeve administracije.

Imajući u vidu da je do lokalnih izbora ostalo još 45 dana, da je zvanično počela izborna kampanja, to je svakako svaki dan za jednu i drugu politički suprotstavljenu stranu bitan da održi kontrolu nad pojedinim preduzećima i ustanovama, ali i u medijima i na društvenim mrežama.  

Preporučujemo za Vas