Demos: Pozivamo NKT da se izjasni da li je glasanje bezbjedno s obzirom na epidemiju

Dodaju da prateći izborne aktivnosti u nekim državama regiona mogli smo primijetiti da je ubrzo nakon izbornog dana dolazilo do eksplozije infekcije

5546 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Imajući u vidu okolnosti u našoj zemlji vezane za brzo rastući trend širenja epidemije virusa Kovid-19, pozivamo stručnjake iz NKT-a da se jasno i nedvosmisleno izjasne da li je glasanje u ovom stadijumu epidemije bezbjedno za naše građane, saopšeno je iz Demosa.

Dodaju da prateći izborne aktivnosti u nekim državama regiona mogli smo primijetiti da je ubrzo nakon izbornog dana dolazilo do eksplozije infekcije.

"S tim u vezi, sasvim je opravdana bojazan da bi se sličan razvoj događaja mogao očekivati i u našoj zemlji. Zato osjećamo obavezu da pozovemo članove NKT-a koji pripadaju medicinskoj struci da zaborave na partijske zadatke i poslušaju glas savjesti i profesionalne odgovornosti i precizno saopšte sve činjenice. Ukoliko potvrde da se izbori mogu bezbjedno održati preuzimaju ogromno breme odgovornosti za potencijalno teške posljedice po zdravlje građana ove zemlje. Situacija zahtijeva da odgovore dobijemo što hitnije, jer zdravlje svih nas nije tema koja može da čeka", saopšteno je iz Demosa.

DEMOS smatra da održavanje izbora u ovakvim uslovima predstavlja ogroman rizik za građane i može imati dalekosežne posljedice po crnogorsko društvo.

"Insistiranje na njihovom održavanju u jeku epidemije je konačni dokaz da se vladajuća elita sada već u potpunosti otuđila od realnog stanja u zemlji i da su spremni na sve zarad očuvanja gole vlasti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: