Radović: Sadašnja ekipa OKG-a gora od onih prije 2016. godine

“ Za samo 50 dana uspjeli su da stanu rame uz rame sa bivšim svojim saborcima koji su ovaj grad zavili u crno. Za samo 50 dana uspjeli su da urade ono što nije njihovim prethodnicina. Uspjeli su bace suzavac na našu djecu, da zajedno sa policijskim i parapolicijskim snagama iz zgrade Opštine izbace legitimno izabrane oredstavnike naroda i svoje sugradjane", kazao je Mikijelj

5736 pregleda 39 reakcija 12 komentar(a)
Jutros ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović
Jutros ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović

Krsto Radović poručio je da se njemu kao predsjedniku Skupštine opštine i Careviću kao predsjedniku Opštine , te odbornicima onemogućava već mjesec dana da rade svoj posao.

“ Od početka maja kada su predate inivijative za moju i smjenu Carevića počinje teror, prvo sa blokadom računa, zbog čega zaposleni u Opštini tri mjeseca ne mogu da prime plate. Ovo sve podsjeća na ono ružno vrijeme prije 2016. kada je ona klika DPS isto radila i plate se nijesu primale po devet mjeseci, kada se kralo. Nažalost, ova sadašnja ekipa organizovane kriminalne grupe ( OKG) je gora nego oni što su bili prije 2016. Gora jer svjesno uništavaju ovaj grad. Na sinhronizovan način su blokirali račun, kao što su i protivustavno oteli odbornika, protivzakonito okupirali zgradu Opštine. Direktno je ministar finansija Darko Radunović naredio sutkinji Privrednog suda Milici Popović da blokira račun Opštine i zbog toga ćemo podnijeti krivičnu prijavu”, naglasio je Radović.

Prema njegovim riječima sprema se novo zaduženje Opštine na 30 miliona eura.

“Da li je moguće da Budva nije dala dosta ovoj državi. Godišnje se u Budvi okrene 500 miliona eura, taj novac ostaje u Crnoj Gori, i to je malo nego treba dodatno 30 miliona da se opterete građani Budve. Umjesto da se zadužimo da rasteretimo preduzeća , isplatimo plate, oni hoće da rasterete državni budžet na teret građana Budve”, kazao je Radović.

On je pozvao odbornike OKG da ne glasaju za odluku koja se priprema za zaduženje.

“ Odbornici Marko Vuković, Gojko Ljubanović, Snežana Kuč, Vesna Nišavić, Dragana Pima, Boris Rafailović, Milija Sekulović, Božo Lazović, Predrag Dajković, Sanja Đedović, Milan Zec, Goran Boreta, Milica Petričević, Marina Gardašević, Predrag Milašević, Anđela Borilović (Ivanović) i Stevan Džaković da ne glasaju. Posebno poručujem Crnogorskoj koja je zbog mogućnosti zaduženja po ovom osnovu prije nekoliko mjeseci htjela da protiv Carevića podnese krivičnu prijavu. Oni su glasali početkom godine u lokalnom parlamentu da se ne plaća taj dug, tada je isto glasao i Džaković. Šta se to sada desilo da su promijenili mišljenje pa sada podržavaju zaduženje”, kazao je Radović.

Odbornik SNP Krsto Rađenović kazao je da je nova “ grupacija ušla u Opštinu da od građana uzme 30 miliona eura”.

“ Ovih dana kod na dolaze radnici budvanskih hotela i budvanskih marketa i govore da se nad njima vrši pritisak da glasaju za DPS. Ovim putem im poručujem da ćemo pozvati gradjane Budve da u tim marketima ne trguju. Ovih dana DPS u Budvi formira tobožnhe nezavisne liste - Stara Budva, Nova Budva, Prava Budva.... sve je to Demokratska partija socijalista. Gospodo iz DPS neće vam ovoga puta pomoći ni brod “ Budva, ni školski brod Jadran ni diplomatska pošta, bez obzira kakvog je kvalitetaroba koja se prevozi”, poručio je Radjenović.

Mladen Mikijelj kadar DF, koga je nova većina smijenila sa mjesta sekretara za investicije, kazao je da je prošlo 50 dana od kada su odbornici OKG sa satelitima i kupljenim odbornikom predali inicijativu za smjenu predsjednika Opštine i SO Marka Carevića i Krsta Radovića.

“ Za samo 50 dana uspjeli su da stanu rame uz rame sa bivšim svojim saborcima koji su ovaj grad zavili u crno. Za samo 50 dana uspjeli su da urade ono što nije njihovim prethodnicina. Uspjeli su bace suzavac na našu djecu, da zajedno sa policijskim i parapolicijskim snagama iz zgrade Opštine izbace legitimno izabrane oredstavnike naroda i svoje sugradjane. Uspjeli su zajedno sa Ministarstvom finansija i Privrednim sudom donesu privremenu mheru zabrane raspolaganja novcem Opštine. To je ono što su radili i prije 2016., a sada su uradili ono po čemu su bili poznati da ljudi koji rade u ovoj Opštini ne mogu da prine pošteno zaradjene plate. uspjeli su za 50 dana da posvadjaju kumove, prijatelje, rodbinu, da pokažu da su im fotelje značajnije od bilo čega drugog, pa makar one bile krvave”, kazao je Mikijelj.

Poručio im je da jedino što nijesu uspjeli u ovom periodu da urade da se predstave gradjanima i svoje sugradjane pogledaju u oči.

“ Šta bi oni mogli uopšte reći sugradjanima, čime bi se pohvalili... da se pokažeš sugradjanima treba velika hrabrost, to ne mogu kukavice da urade. Za razliku od njih legitimno izabrani Carević i Radović su svakoga danasa svojim sugradjanima, mogu da pogledaju u oči i da kažu da su uspjeli iz zgrade Opštine da izbace kriminal, iskorijenimo korupciju, vratimo 30 miliona eura, uradimo jiz infrastrukturnih projekata...” naglasio je Mikijelj i dodao da će 30. avgusta gradjani na izborima kazniti OKG.

Bonus video: