Rutović odbacio prijavu protiv Vujoševića


„Imate pravo da, kao podnosilac krivične prijave... neposredno Višem državnom tužilaštvu, podnesete pritužbu kojom možete zahtijevati preispitivanje rješenja o odbacivanju krivične prijave“, navodi se u rješenju u koje su „Vijesti“ imale uvid

9641 pregleda 6 komentar(a)
Rutović, Foto: Savo Prelević
Rutović, Foto: Savo Prelević

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv direktora “Službenog lista” Momčila Vujoševića da je zloupotrijebio službeni položaj time što je objavio nezakonitu odluku o razrješenju gradonačelnika i predsjednika Skupštine opštine Budva Marka Carevića i Krsta Radovića.

“Službeni list” je, naime, ozvaničio odluku sa sjednice u turističkom naselju “Slovenska plaža” koja nije bila pečatirana jer je opštinski pečat čuvao Carević. Specijalni tužilac Veljko Rutović obavijestio je Radovića, koji je jedan od onih koji su podnijeli prijavu, da ne postoji osnovana sumnja da je Vujošević izvršio krivično djelo, kao „ni bilo koje drugo krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti“.

„Imate pravo da, kao podnosilac krivične prijave... neposredno Višem državnom tužilaštvu, podnesete pritužbu kojom možete zahtijevati preispitivanje rješenja o odbacivanju krivične prijave“, navodi se u rješenju u koje su „Vijesti“ imale uvid.

Radović je kazao „ Vijestima“ da će dostaviti pritužbu, iako, kako navodi, ne očekuje drugačiji stav.

Bivši predsjednik SO Budva i sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Opštine Milijana Vukotić-Jelušić, koja je u međuvremenu suspendovana od strane novog opštinskog rukovodstva, podnijeli su 19. juna krivičnu prijavu. „Vujošević je savjesno i voljno, po nalogu neovlašćenih lica, kršeći zakonske propise i druge pravne akte, zloupotrebljavajući službeni položaj, i u Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi protivzakonito objavio Odluku o razrješenju predsjednika opštine Budva, Odluku o razrješenju predsjednika Skupštine opštine Budva i Odluku o ovlašćenju potpredsjednika Opštine za vršenje funkcije predsjednika Opštine, a koje akte nije donijela legalno izabrana Skupština opštine Budva.

Takođe, ovi akti nisu potpisani od strane predsjednika SO Budva Krsta Radovića, već od strane neovlašćenog lica, niti su ovjereni važećim pečatom SO Budva, a sve u cilju sprovođenja i ozakonjavanja protivzakonitog djelovanja grupe odbornika u Budvi, s namjerom da se legalno izabrani predsjednik Opštine i predsjednik Skupštine opštine proglase za razrješene i da se Bulatović Vladimir iz Budve, proglasi za vršioca funkcije predsjednika opštine i na taj način se izvrši nezakonita smjena legalno izabranih organa vlasti i preuzimanje vlasti političkom korupcijom“, naveli su u prijavi.

Bonus video: