Krivokapić Bogdanoviću: Sa đavolom ste tikve sadili, uvezli ste nam Pink, Informer

"Kakvi god su 'Dan', 'Vijesti' i 'Monitor', naši su i profesionalniji od ovih sa strane, koje ste uvezli. Osjećaju bolje bilo ovoga naroda", istakao je Krivokapić

41488 pregleda 45 reakcija 40 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Screenshot/Skupština Crne Gore
Krivokapić, Foto: Screenshot/Skupština Crne Gore
Ažurirano: 21.07.2020. 19:35h

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić uputio je oštre riječi ministru kulture Aleksandru Bogdanoviću povodom Zakona o medijima, kao i javnom emiteru Radio televiziji Crne Gore (RTCG), o kojem je trenutno rasprava u Skupštini Crne Gore, navodeći da je trebalo da se sačeka da prođu izbori, pa tek onda pristupiti usvajanju.

On je istakao da, iako se ne slaže sa uredničkom politikom "Dana" i "Vijesti", ti mediji ćuvaju zdrav razum.

"Nema slobodne države bez slobodnih medija", istakao je Krivokapić.

On je naglasio da kada čujete ministra, jedu se kolači, a kada pogledate Evropsku komisiju stanje u medijima je drugo najgore u državi.

"Sa đavolom ste tikve sadili. To što ste sijali, to ćete da jedete. Uvezli ste nam Pink, Informer. Kakvi god su 'Dan', 'Vijesti' i 'Monitor', naši su i profesionalniji od ovih sa strane, koje ste uvezli. Osjećaju bolje bilo ovoga naroda", istakao je Krivokapić.

Krivokapić je istakao da "nam trebaju oni, koji će braniti ovu zemlju istinom u svome poslu".

"Mi zatiremo slobodne ljude, slobodna pera", kazao je Krivokapić.

On je naglasio da je novinar, koji je pisao mnogo negativnih tekstova o njemu, od kojih je mogao napraviti zbirku, kasnije postao njegov savjetnik, odnosno da ga nije proganjao.

"Nisam nikoga tužio. Jesam jedino Informer. Dobio sam spor protiv Informera u Srbiji. Znači lakše je dobiti spor u Srbiji nego u Crnoj Gori, što govori o stanju našeg sudstva", kazao je Krivokapić.

Njegova kćerka, takođe, kako je kazao, dobila je u Srbiji tri spora protiv Informera.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Radule Novović je rekap da je Crna Gora napredovala u pogledu medijskih sloboda u odnosu na 2014. za devet mjesta u 2019. godini.

"U 2019. nije bilo napada na novinare", kazao je Novović.

On je kazao da je istraživanje pokazalo da je 2019. godine u jednom mediju objavljeno 1826. negativnih tekstova i priloga o predsjedniku Crne Gore, što ne bi bilo moguće da živimo u diktaturi.

Lider demosa Miodrag Lekić je ocijenio da je Javni servis produžena ruka vlasti i da imamo užas od televizije.

On je rekao da je Javni servis pretvoren u Pink i da je udarna pesnica vlasti.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Radonjić je rekao da je nezamislivo da u predizborno vrijeme imamo Zakon o mediju, koji se iz nekog razloga naziva Javni servis.

On je kazao da na tom mediju ne može da se čuje druga strana, koji god je tip programa u pitanju, a da građani revoltirani gase i sportske prenose.

"Osnovna funkcija je propaganda. Tamo je jedino moguće da se čuje ono što se poklapa sa vladajućom ideologijom", rekao je Radonjić.

On je istakao da su "brojni skandali te medijske kuće".

Bonus video: