Bošković: VCG je u kompleksnom okruženju krenula u izradu grubih zemljanih radova

Pripadnici Vojske Crne Gore angažovani na tri različite lokacije pune dužine oko osam kilometara

3171 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Printscreen YouTube
Predrag Bošković, Foto: Printscreen YouTube

Radovi na putnom pravcu Kosanica-Glibaći-Bobovo primjer su jedne korisne situacije, kako za Vojsku Crne Gore, tako i za lokalnu zajednicu Opštine Pljevlja, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković na premijerskom satu.

Ministra je poslanik DPS-a Danijel Živković pitao kojim dinamikom teku radovi na putnom pravcu na kojem je angažovana Inženjerijska četa VCG.

Bošković je istakao da je riječ o 22 kilometra pravca, a da će VCG u početnom periodu biti angažovana na tri različite lokacije pune dužine oko osam kilometara.

"VCG je u jednom zaista kompleksnom okruženju i pod ovakvom epidemiološkom situacijom krenula u izradu grubih zemljanih radova koji se realizuju uz planiranu dinamiku, sa određenim zastojima koji su u početku bili posljedica epidemiološke situacije, gdje je Inženjerijska četa bila angažovana u jednoj drugoj opštini u Crnoj Gori, pa je morala biti u izolaciji određeni vremenski period. Ali su radovi nakon toga odmah nastavljeni," kazao je Bošković u Skupštini.

Istakao je da će pripadnici VCG radovima na ovom pravcu omogućiti da se obuče i steknu razne vještine, a od tog posla imaće korist i stanovništvo tog kraja.

"Opšina Pljevlja u saradnji sa Rudnikom uglja opet je pokrenula inicijativu da zajedničkim naporima taj putni pravac dovedeno u jedan značajno kvalitetniji nivo, kako bi upravo ljudi koji žive u tom kraju ili oni koji su sa tog kraja potekli a htjeli bi ulagati u određene biznise na tom području, mogli imati kvalitetniju infrastrukturu za turizam i za određene biznise koje tamo planiraju," kazao je ministar.

Kazao je da je prvobitna tenderska dokumentacija za ovaj pravac bila iz 1984. godine, a da je projektna dokumentacija izrađena i revidirana 2009. godine.

Obrazlažući pitanje, poslanik DPS-a Danijel Živković kazao je da će putni pravac kada bude završen omogućiti ne samo bolju saobraćajnu povezanost, već i valorizaciju poljoprivrednih i turističkih potencijala. Živković je pohvalio doprinos VCG na sjeveru Crne Gore.

Ministar je kazao da narednih dana kreće gradnja zgrada u Pljevljima za pripadnike VCG.

Bonus video: