Demokrate ostatku opozicije: Dogovorite nestranačkog kandidata, imaće našu podršku

"Ukoliko ste odustali od namjere da imamo zajedničkog kandidata opozicije, korektno bi bilo da nas o tome informišete, jer pojedini pričaju o jedinstvu, očito, samo do trenutka dok se jedinstvo ne ostvari"
58 pregleda 30 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 01.02.2018. 13:02h

Demokratska Crna Gora poručila je ostatku opozicije da dogovori nestranačkog kanidata za predsjednika Crne Gore, a da će oni nakon što bude postignut dogovor na sjednici Glavnog odbora partije podržati tog kandidata cjelokupnom partijskom satrukturom.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je sa završnog skupa te partije u Beranama poručio da će se kandidovati na predsjedničkim izborima, ukoliko se opozicija ne dogovori o zajedničkom kandidatu.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović Vučurović pozvao je Bečića da "najzad pokaže političku hrabrost i slobodno saopšti da ga ne interesuje zajedničko djelovanje opozicije, već da žarko želi da bude predsjednički kandidat".

I član Predsjedništva SDP-a Ivan Vujović pozvao je Bečića da predloži mogućeg zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima koji su zakazani za 15. april.

"Značaj političkog trenutka i pitanja o kojem je riječ obavezuje nas da na nekorektne i neistinite komentare pojedinih opozicionih kolega ne odgovaramo na način kako zaslužuju. Podsjećamo, u kontinuitetu, posljednjih mjeseci, a posebno posljednjih dana svi opozicioni politički subjekti, a posebno DF, ističu kako je opoziciji potreban nestranački kandidat, tvrdeći da samo on može da pobijedi kandidata DPS-a na predstojećim predsjedničkim izborima. Predsjednik Bečić je kao odgovoran političar takve stavove kolega iz opozicije prihvatio i saopštio: izvolite, kolege, usaglasite u okviru opozicije konkretni predlog za predsjedničkog kandidata iz kruga nestranačkih ličnosti i Demokrate, na čelu sa Aleksom Bečićem, će ga podržati i raditi posvećeno da taj kandidat pobijedi kandidata DPSa, sa istim elanom kao da je u pitanju naš stranački kandidat", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Dodaju da je njihova ponuda "iskrena i posvećena naporima da se, po mogućnosti, cjelokupna opozicija objedini oko jednog nestranačkog predsjedničkog kandidata".

"Ukoliko su pojedini opozicioni politički subjekti naše viđenje roka u kojem treba dogovoriti nestranačkog kandidata doživjeli kao ultimatum, što nije bila namjera, da pojasnimo: izvolite, dogovorite nestranačkog kandidata opozicije za predsjednika Crne Gore, u roku koji vi odredite, i istog dana kada nas obavijestite o postignutom dogovoru, sazvaćemo sjednicu Glavnog odbora Demokrata i tog kandidata podržati cjelokupnog partijskom infrastrukturom. Svađe, podvale i podmetanja ostavljamo onima koji su samo navikli da gube i vrijeđaju. Međutim, ukoliko ste odustali od namjere da imamo zajedničkog kandidata opozicije, korektno bi bilo da nas o tome informišete, jer pojedini pričaju o jedinstvu, očito, samo do trenutka dok se jedinstvo ne ostvari", zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Bonus video: