Sedam izbornih lista za lokalne izbore u Tivtu

Sve liste osim posljednje imaju po 33 imena kandidata za odbornike, dok je na listi “Goran Božović“ 21 kandidat

11043 pregleda 5 komentar(a)
Tivat, Foto: SZS Tivat
Tivat, Foto: SZS Tivat

Za lokalne izbore u Tivtu koji je trebalo da se održe 5. aprila, ali su odloženi zbog početka epidemije koronavirusa, prijavljeno je i potvrđeno sedam izbornih lista.

Budući da je izborni proces prekinut 24. marta i zamrzut nakon proglašenja izbornih lista, prije žrijebanja za utvrđivanje redosljeda na zbirnoj izbornoj listi, izborne radnje će se u Tivtu za novi termin glasanja 30. avgusta samo nastaviti.

To znači da nijedna partija koja je u martu odlučila da bojkotuje tivatske izbore zbog, kako je tada govoreno, lošeg izbornog ambijenta, sada neće moći da podnese listu i eventualno učestvuje na izborima.

Za 33 odbornička mjesta u novom sazivu SO Tivat boriće se sedam listi, od čega četiri stranačke - DPS-a, SD-a, Hrvatske građanska inicijative (HGI) i SDP-a, te tri građanske liste - Narod Pobjeđuje, Bokeški Forum i nezavisna lista “Goran Božović- časno i odgovorno za bolji Tivat“.

Sve liste osim posljednje imaju po 33 imena kandidata za odbornike, dok je na listi “Goran Božović“ 21 kandidat.

U aktuelnom sazivu SO Tivat čiji je mandat istekao krajem aprila, ali je produžen zbog vanrednih okolnosti u vezi sa koronavirusom, DPS je i sam imao većinu od 17 odbornika, ali je ipak sklopio vladajuću koaliciju sa SD koja ima četiri, i HGI koja ima dva odbornika.

Opoziciju su predstavljali SDP i SNP sa po dva odbornika, koliko ima i građanska lista Tivatska Akcija (TA), te Bokeški Forum, građanska lista Arsenal za Tivat (AZT) i DSS sa po jednim odbornikom. TA, AZT i veći dio funkcionera DSS-a i Demokrata u Tivtu zajedno sa više nezavisnih intelektualaca, na ovim izborima nastupaju kao jedinstvena građanska lista Narod Pobjeđuje.

Bonus video: