SDP na izborima pod sloganom "Jaka Crna Gora"

"Takva oslabljena Crna Gora rizikuje da bude izložena raznim udarima spolja, nacionalističkim tendencijama i velikodržavnim aspiracijama koji opet prijete regionu pa tako i Crnoj Gori", kaže se u saopštenju

8563 pregleda 221 reakcija 116 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP

SDP je na stranačkim organima i formalno usvojila odluku o samostalnom nastupu na parlamentarnim izborima na kojima će nastupiti pod sloganom Jaka Crna Gora, kaže se u saopštenju a izbornu listu predati u narednih par dana.

"Crna Gora je oslabljena pogrešnim načinom vladanja zbog čega je i zaustavljena u evropskim integracijama, sa sve snažnijim, direktnim i otvorenim kritikama koji dolaze sa raznih partnerskih zapadnih adresa", saopšteno je iz ovog političkog subjekta.

Oni su kazali da je evidentan pad u svim oblastima od borbe protiv korupcije, ekonomije do slobode medija.

"Takva oslabljena Crna Gora rizikuje da bude izložena raznim udarima spolja, nacionalističkim tendencijama i velikodržavnim aspiracijama koji opet prijete regionu pa tako i Crnoj Gori", kaže se u saopštenju.

Oni su saopštili da nam zato treba jaka Crna Gora da bi mogla da se nosi i sa unutrašnjim i sa vanjskim izazovima.

"Jaka Crna Gora podrazumijeva nužne promjene i raskid sa politikom koja je oslabila Crnu Goru", kaže se u saopštenju.

SDP će, kako su saopštili, u kampanji insistirati na ekonomskim temama sa našim obećanjem da će prosječna plata na kraju narednog mandata biti 700 eura i da neće biti privilegovanih tajkuna koji ne plaćajući poreze uskraćuju bolji život svim građanima Crne Gore,

"Poruka Jaka Crna Gora znači i da će sa SDP-om u vlasti do 2024. biti završeni pregovori sa EU", poučili su oni.

SDP, kako je saopšteno, u kampanji želi da pošalje poruku gradjanima i da plaćaju ogromnu cijenu korupcije koja se mjeri milijardama eura pomoći koju bismo dobili od EU.

"Da je danas Crna Gora u EU, dobili bismo preko 3 milijarde eura pomoći od kojih skoro 1.5 milijardi skoro bespovratne samo zbog zdravstvene krize", kaže se u saopštenju.

Jaka Crna Gora je, pojašnjavaju, poruka SDP-a koja znači i beskompromisnu borbu za očuvanje i jačanje crnogorske nezavisnosti i samobitnosti i njene gradjanske i multietničke suštine.

Bonus video: