"opomena za one koje ne podržvaju vladajuću partiju"

Saveljić: 30 metara puta do moje vikendice u Kolašinu nije asfaltirano zbog mog političkog angažmana

“Tih trideset metara makadama, govore više od hiljadu riječi. Nije sve na prodaju, niti se sve može kupiti, a sloboda misli i govora je neprocjenjivo bogadstvo imanentno svakom ko se želi nazvati čovjekom”

16367 pregleda 88 reakcija 21 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Asfaltiranje ulice u naselju Lug u Kolašinu tik trideset i devet dana pred izbore zaobišlo je 30 metara krajnjeg pravca koji vodi do vikendice članice Glavnog odbora URA Valerije Savelljić.

Ona navodi da je razlog tome politički angažman i njena "beskompromisna borba protiv korupcije i kriminala u crnogorskom društvu".

Neasvaltiranih 30 metara puta do vikendice Saveljić
Neasvaltiranih 30 metara puta do vikendice Saveljićfoto: URA

“Samo trideset devet dana do izbora, u kolašinskom naselju Lug, koje je nekoliko stotina metara udaljeno od hotela Bjanke i centra grada, počelo je asfaltiranje putne infrastrukture, iako je naselje počelo da se gradi još od prije 20 godina” pojašnjava Saveljić.

Ona ističe da sve javne radove treba podržati “ukoliko građani imaju, neposrednu korist od njih, a isto tako sam protiv zloupotrebe ovih radova ukoliko ih obavlja vladajuća partija u predizbornoj kampanji”.

“Ne zaboravite, da je novac kojim se puni i opštinski i državni budžet, novac svih građana, i da bez diskriminacije i bez obzira na političko i bilo koje drugo opredjeljenje, javna dobra moraju biti dostupna svima jednako. U mom slučaju nije tako”, poručuje Saveljić.

Pošto sam javno politički eksponirana kao članica Glavnog odbora URA, asfalt koji je prije par dana prošao naseljem Lug, nije stigao i do moje vikendice, kaže Saveljić, uprkos tome što je to samo tridesetak metara, čijim bi asfaltiranjem završili datu putnu dionicu, dodaje ona.

“Troškovi za asfaltiranje 30 metara dužine i 3 metra širene, iznosili bi nepunih 2.000 eura, ali je očigledno da nije u pitanju novac, već jedan vid “opomene” ili “upozorenja”, šta se dešava sa građanima koji ne podržavaju vladajuću partiju”, ukazuje Saveljić.

Saveljić
Saveljićfoto: URA

Kaže da je prije nekoliko dana razgovarala sa jednim od čelnika kolašinske opštine, da bih dobila odgovor, u čemu je problem i zašto su sporni 30 metara puta, čijim bi asfaltiranjem završili tu putnu dionicu.

“Dobila sam odgovor, da taj projekat, finansira Uprava javnih radova, kroz ugovor potpisan s Opštinom, a koji se odnosi na održavanje lokalne infrastrukture,te da Opština Kolašin, finansira glavnu ulicu u naselju Lug, dok poprečne ulice su donacije od firme Bemax, koja je inače i izvođač radova, a interesantno je da se ista jedina prijavila na ranije objavljeni tender za dobijanje ovog posla”, poručuje Saveljić.

Na kraju odgovornim ljudima iz Opštine Kolašin, kao i iz Bemaxa, poručuje da je ponosna na tih trideset metra makadama, koji vode do njene vikendice.

“Tih trideset metara makadama, govore više od hiljadu riječi. Nije sve na prodaju, niti se sve može kupiti, a sloboda misli i govora je neprocjenjivo bogadstvo imanentno svakom ko se želi nazvati čovjekom”, zaključuje Saveljić.

Preporučujemo za Vas