"ZAVRŠAVAJU POSLOVE NEDEMOKRATSKOG KARAKTERA"

Demos: Skupštinska većina i Brajović ponižavaju građane

"Ovakvo ponižavanje građana koji finansiraju Javni servis i koji imaju suvereno pravo da glasaju na osnovi svog uvjerenja i bez korupcionaških pritisaka će sigurno na izborima 30. avgusta proizvesti otpor daljim strategijama manipulacija u zemlji"

1523 pregleda 1 komentar(a)
Demos (Ilustracija), Foto: Demos
Demos (Ilustracija), Foto: Demos

Vremenska podudarnost, sve u jednom danu, u kojem patentirana skupštinska većina bez prenosa Radio televizije Crne Goe (RTCG) glasa zakon o RTCG, dok predjsednik Skupštine (Ivan Brajović) državnim automobilima i sa pratnjom jezdi sokacima Plava jeste slika zemlje i njene vlasti, saopšteno je danas iz Demosa.

Crnogorski parlament usvojio je u ponedjeljak, glasovima poslanika vladajuće kolaicije, zakone o medijima i nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore (RTCG).

Predsjednik Socijaldemokrata i Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i njegove kolege iz vrha te partije juče su boravili u Plavu, gdje su u razgovorima sa dojučerašnjim kolegama pokušavali da izglade probleme, odnosno spasu raspad tamnošnjeg odbora i izborni krah u toj opštini 30. avgusta. Brajovićevo službeno vozilo ispred kuće bivšeg predsjednika plavskog odbora Socijaldemokrata Omera Mehmedović vidi se na fotografiji koju je “Vijestima” dostavio čitalac.

"Završavajući svoje poslove nedemokratskog karaktera i najnižeg političkog nivoa, jedni i drugi zapravo ponižavaju građane, uz direktno sprečavanje demokratske, političke i kulturne emancipacije naše zemlje. Sve to i pod oreolom čuvanja nacionalnog identiteta i antifašizma", ističe se u saopštenju Demosa.

Iz te partije su dodali da nažalost, iznenadna briga vlasti o medijima na mjesec dana do izbora, suprotno svim zahtjevima međunarodnih adresa i nova, drska zloupotreba državnih resursa od strane predsjednika Skupštine, predstavlja i direktno udaljavanje zemlje kako od članstva u Evropskoj uniji (EU), tako i od osnovnih pravila demokratije u Crnoj Gori.

"Ovakvo ponižavanje građana koji finansiraju Javni servis i koji imaju suvereno pravo da glasaju na osnovi svog uvjerenja i bez korupcionaških pritisaka će sigurno na izborima 30. avgusta proizvesti otpor daljim strategijama manipulacija u zemlji", zaključuje se u saopštenju Demosa.

Preporučujemo za Vas