Minić: Direktor NP "Biogradska gora" odbija da mi odgovori na pitanja koja bi trebalo da budu javno dostupna

"Rečenica: „U okviru poslova direktora NP Biogratska Gora, nemam ovlašćenja da dajem tražene podatke“ - poslužila je ovom rukovodiocu, (članu i doskorašnjem odborniku OO DPS Mojkovac), kao razlog da odbije da mi odgovori na opšta pitanja, koja bi, da je sreće, trebalo da budu dostupna na sajtu ovog preduzeća svim građanima Crne Gore"

4005 pregleda 48 reakcija 5 komentar(a)
Minić, Foto: Demokratska Crna Gora
Minić, Foto: Demokratska Crna Gora

Uzurpirana od strane šačice moćnika, naša prelijepa država nekontrolisano tone u mrak primitivizma, korupcije, kriminala uz do sada neviđenu zloupotrebu preduzeća, institucija i moći, saopštila je poslanica Demokrata u Skupštini Valentina Minić.

Ona dodaje da u prilog ovoj konstataciji svjedoči i šarlatanski odgovor direktora Nacionalnog parka „Biogradska gora“ Rajka Golubovića – na zahtjev koji je uputila po članu 50. Poslovnika Skupštine Crne Gore.

"Za razliku od svog prethodnika, direktora, Saše Jeknića, koji je skrivao informacije ravno dvije godine - po naređenju skandal majstora, Elvira Klice (poznatog po izjavi da pored 3 poslovna prostora, 2 kuće i 4 automobila, zaslužuje stan na poklon jer nema ništa u Podgorici), „novopečeni“ g. Rajko Golubović, ipak odgovara, ali na jedan zaista nesvakidašnji, da ne kažem zastrašujući i skandalozan način. Teško je čak i zamisliti javno preduzeće (ili njegovu organizacionu jedinicu) u bilo kojoj evropskoj zemlji, čiji direktor nema ovlašćenja da postupa po zakonu i Ustavu. Rečenica: „U okviru poslova direktora NP Biogratska Gora, nemam ovlašćenja da dajem tražene podatke“ - poslužila je ovom rukovodiocu, (članu i doskorašnjem odborniku OO DPS Mojkovac), kao razlog da odbije da mi odgovori na opšta pitanja, koja bi, da je sreće, trebalo da budu dostupna na sajtu ovog preduzeća svim građanima Crne Gore", kazala je Minić.

"Postavlja se pitanje - ko je direktoru g. Goluboviću, mogao da zabrani da postupa po Ustavu, zakonu, Statutu JPNP, i Poslovniku Skupštine Crne Gore? Ko je čovjek koji u svojim rukama ima veću moć od države i njenog pravnog poretka? Pozivam gospodina direktora da bez odlaganja, direktno i jasno odgovori građanima i naležnim organima ko je persona koja vrši ovakvu vrstu pravnog nasilja, iživljvanja, zastrašivanja i navođenja na krivično djelo zloupotrebe službenog položaja?", upitala je Minić.

Dodaje da nakon uvida u ovakav odgovor, koji predstavlja svojevrsni dokazni materijal - mislim da cijela Crna Gora mora da se zapita ko su direktori preduzeća koja plaćamo

"Kakav kredibilitet imaju, iz kojih podruma, službi ili odbora, čekaju naredbe za kršenje Ustava i zakona naše države, te dokle će građani Crne Gore biti žrtve iživljavanja DPS funkcionera koji se iz odborničkih klupa katapultiraju u direktorske fotelje. Zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, partisko zapošljavanje, te izmišljanje nepostojećih radnih mjesta u javnom preduzeću NP „Biogratska gora“, evidentnom skrivanju podataka o broju zaposlenih uoči izbora, te skrivanju ugovora o privremenim i povremenim poslovima, pozivam nadleže inspekcijeske organe i tužilaštvo da provjere ovu partijsku firmu i obavijeste javnost o eventualnim malverzacijama koje se pokušavaju zataškati", zaključuje se u saopštenju Minićeve.

Bonus video: