Vuković: Uveliko se radi stalno, ne samo u vrijeme izbora

Odbornik Demokrata Branko Vuković je kritikovao nadležne iz Glavnog grada, jer su se nedavno pohvalili da je Podgorica dobila novi Rimski trg: "Niste zamijenili nijednu ploču, postavili ste par žardinjera i svečano otvorili"

5429 pregleda 8 komentar(a)
Ivan Vuković, Foto: Glavni grad Podgorica
Ivan Vuković, Foto: Glavni grad Podgorica

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da je do današnjeg dana kapitalni budžet za ovu godinu realizovan u iznosu od 17 miliona i da se gradu uveliko radi stalno, odnosno ne samo u vrijeme izbora.

Odbornik Demokrata Branko Vuković je kritikovao nadležne iz Glavnog grada, jer su se nedavno pohvalili da je Podgorica dobila novi Rimski trg.

On je istakao da taj trg postoji odavno i da je sramota da se time hvale u Glavnom gradu.

"Niste zamijenili nijednu ploču, postavili ste par žardinjera i svečano otvorili", kazao je Vuković.

On je zamjerio i na koji je način napravljena biciklistička staza na Zabjelu u Ulici 27. marta. Kako je istakao ta staza nije smjela tako da bude planirana, odnosno da se zbog toga uzima kolovozna traka i na taj način ugrozi bezbjednost i vozača i biciklista.

Gradonačelnik Vuković je naveo da se trude da otvore biciklističke koridore i da se u Podgorici u tome rade pionirski koraci. "Nisam znao da imamo toliko planera u gradu. Biciklističke staze su nešto što možete vidjeti svuda u svijetu, pa i u regionu", kazao je Vuković.

On je odgovorio da je Rimski trg bio godinama zapušten i da su odlučili da ga rekonstruišu.

On je odborniku Demokrata odgovorio da pita građane iz tog dijela grada i zaposlene šta misle o tome.

"Dočekali su nas tamo kao narodne heroje. Mada mislim da to nismo to toliko zaslužili", kazao je gradonačelnik.

Odbornik Demokrata Vuković je kazao da nije protiv biciklističkih staza, da nije saobraćajni inženjer, ali da jeste vozač i da ne može da pohvali projekat na Zabjelu.

"Uvijek ću da pohvalim nešto što je dobro, ovo zaista ne mogu. Znate da sam pohvalio organizaciju Prazničnog bazara na trgu, što smatram da je dobra stvar za grad", kazao je Vuković.

Bonus video: