britanska ambasadorka u oproštajnoj posjeti

Marković i Kemp: Podrška evroatlantskoj viziji koja doprinosi bezbjednosti i stabilnosti

„Želim da Vam zahvalim na svemu što ste uradili za jačanje bilateralnih odnosa Crne Gore i UK. Sveukupna podrška demokratiziciji i snaženju države i institucija, kao i našim spoljnopolitičkim ciljevima, konkretizovana kroz veliki broj različitih projekata, dokaz su prijateljstva i posvećenosti“, kazao je premijer

1810 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu britansku ambasadorku u Podgorici Alison Kemp. Tokom razgovora su, kako je saopšteno iz kabineta premijera, konstatovani snažni bilateralni odnosi Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

UK će nastaviti da podržava evroatlantsku viziju Crne Gore, jer je, kako su se saglasili sagovornici, ona važna za bezbjednost i stabilnost i u našoj državi i na Zapadnom Balkanu.

„Želim da Vam zahvalim na svemu što ste uradili za jačanje bilateralnih odnosa Crne Gore i UK. Sveukupna podrška demokratiziciji i snaženju države i institucija, kao i našim spoljnopolitičkim ciljevima, konkretizovana kroz veliki broj različitih projekata, dokaz su prijateljstva i posvećenosti“, kazao je  Marković.

On je dodao da je u narednom periodu važno osnažiti ekonomsku saradnju i jačati investicione potencijale, čemu bi trebalo da doprinese očekivano potpisivanje Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između UK i Crne Gore. Marković smatra da dvije zemlje, kao saveznice u okviru NATO-a treba da nastave da rade na pitanjima bezbjednosti i sigurnosti.

Ambasadorka Kemp je, kako je saopšteno, kazala da želi da ohrabri nastavak reformskih procesa u Crnoj Gori, a ukazala je i na potrebu snažnije društvene inkluzivnosti. Ona je dodala da je UK podržala Crnu Goru u borbi protiv Kovida-19, te da dalje želi da pomogne socio-ekonomski oporavak naše države.

"Pohvalivši i ocjenivši hrabrim Treći paket-socio ekonomskih mjera, ambasadorka Kemp je pozitivnim ocijenila unapređenje oblasti IT i inovacija i ocijenila da Ambasada podržava aktivnosti UNDP-a u ovom dijelu", zaključuje se u saopštenju kabineta premijera.

Preporučujemo za Vas