Demokrate: Divanović se vraća u vešeraj Slovenske plaže, gdje će šefu objasniti razloge izbornog debakla

"Tridesetog avgusta će morati da pokupi sve ove koje je nezakonito postavio na funkcije u lokalnoj upravi i preduzećima, kao i ove iz privatnog obezbjeđenja"

10976 pregleda 68 reakcija 68 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora

Budvanski odbor Demokratske Crne Gore nazvao je listu DPS, SD, Crnogorske i LP "sklepanom i gubitničkom", a njihovo jučerašnje predavanje liste, prvim javnim pojavljivanjem „nakon mjeseci provedenih u tami vešeraja Slovenske plaže“. Oni su se osvrnuli ko je sve na izbornoj listi, posebno ističući da je tu i ljekar koji je potpisao peticiju protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kao i „jedan gospodin“ koji je bio na svim litijama i vatreno vikao „Milo, lopove“.

„Uprkos svemu, lijepo je vidjeti Divanovića i drugare na dnevnoj svjetlosti, nakon nekoliko mjeseci provedenih u tmini vešeraja na „Slovenskoj plaži“. Lijepo je što su Anđela Borilović i Vladimir Bulatović, do skoro učesnici protesta “Odupri se“, gdje su najglasnije od svih skandirali “ Milo lopove”, napravili pauzu između priprema Odluka o razrješenjima u Odborima direktora i Savjetima i umanjenja koeficijenata zaposlenima u Opštini.

Divno je vidjeti da je i ovaj dvojac sa kormilarom uzeo predah od danonoćne brige za javne finansije. Možda su usput i sreli nekog zaposlenog u RTV Budva ili lokalnoj upravi, pa su ih u prijateljskom razgovoru posavjetovali šta da rade sa kreditima i kako da prehrane svoje porodice i sa ovolikom platom koju već nekoliko mjeseci ne primaju, a posebno kako će to uraditi sa 20 odsto umanjenim zaradama“, navodi se u saopštenju Demokrata Budve .

Dodaju da su takođe "sigurni i da je još jedan samozvani ekspert sa diplomom turističkog tehničara, Petar Ivković, iznio javnosti svoja viđenja o aktelnoj turističkoj sezoni i kako da se privreda izvuče iz situacije koja je na ivici ambisa“.

„Suzana Pribilović je jedina iz tog društva koja je dane provodila na terenu, nagovarajući građane da, ako već neće da podrže DPS koaliciju, podrže određenu Grupu građana koju su formirala njena braća, a koja će pokušati da prevare glasače kao 2016. CDU, a kasnije Crnogorska.Još jedna stvar je vrlo interesantna, a to je da se na izbornoj listi sa Crnogorskom, kojoj je glavni motiv i razlog napuštanja prethodne koalicije bio učestvovanje pojedinih funkcionera Opštine na litijama, nalazi izvjesni gospodin koji niti jednu litiju nije propustio, naprotiv, vrlo glasno je ulicama Budve uzvikivao „Milo lopove!“. Sem toga, jedan je od potpisnika peticije ljekara kojom se daje podrška borbi protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Što nas navodi na zaključak da toj gospodi apsolutno principi nisu ispred uskih, ličnih interesa i sigurni smo da ćemo u narednom periodu te tvrdnje i dokazati“, ističe se u saopštenju.

Naglašavaju da je Divanović najavio podršku od nekih 6000 glasova na izborima „na kojima su kandidovali ovako „sklepanu“ izbornu listu u koju su uvukli i statističke greške“.

„Zaboravio je da je na predsjedničkim izborima 2018. njegov šef, njegov „Sveti Petar Cetinjski“ Milo Đukanović, osvojio jedva 4200 glasova. Lijepo je što bodre sebe, ali pametnije bi mu bilo da se potrudi da ubjedi ljude da ovakvu izbornu listu glasaju makar svi od ovih 2000 potpisnika iste, što vjerujemo da će mu biti nemoguća misija.

Tridesetog avgusta će morati da pokupi sve ove koje je nezakonito postavio na funkcije u lokalnoj upravi i preduzećima, kao i ove iz privatnog obezbjeđenja, pa pravac u vešeraj Slovenske plaže gdje će šefu morati da ispostave izvještaj i razloge izbornog debakla“, zaključuje se u saopštenju opštinskog odbora Demokrata.

Bonus video: