Medojević: Biću na listi poslanika, ali ću podnijeti ostavku nakon formiranja Vlade

"Osim toga posebno ću biti angažovan na transformaciji Pokreta za Promjene, tako da ću prepustiti poslaničku funkciju nekom od mojih sjajnih mladih saradnika"

56522 pregleda 600 reakcija 186 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Poslanik u Skupštini i predsjednik Pokreta za promjena (PzP) Nebojša Medojević je saopštio da će biti na listi poslanika PzP, ali da će odmah podnijeti ostavku, nakon formiranja Vlade Crne Gore.

On je to kazao na sjednici Predsjedništva PzP održanog danas u Podgorici na kome se raspravljalo o Odluci o učestvovanju na izborima i o Odluci o poslaničkoj listi za parlamentarne izbore.

“Duboko vjerujem u ispravnost odluke DF da objedini opoziciju i u pobjedu našeg naroda i naše Crne Gore. Zbog toga sam već mjesecima posvećen izradi programa korjenitih političkih, institucionalnih i ekonomskih reformi, kao preduslova moralnog i ekonomskog oporavka našeg društva u susret teškoj ekonomskoj i socijalnoj krizi. Prva demokratska Vlada Crne Gore će imati istorijski zadatak da spasi biološku i ekonomsku supstancu zemlje, nakon 30 godina vlasti DPS. Osim toga posebno ću biti angažovan na transformaciji Pokreta za Promjene, tako da ću prepustiti poslaničku funkciju nekom od mojih sjajnih mladih saradnika”, poručio je Medojević.

On je informisao članove Predsjedništva o naporima koje je Demokratski Front uložio da se dođe do objedinjavanja opozicije i formiranja jedinstvene liste.

“Učinili smo sve što je do nas, pokazali smo djelima da smo prepoznali snažnu poruku našeg naroda željnog slobode i pravde i da smo spremni na sve žrtve u cilju objedinjavanja opozicije kao nužnog preduslova za pobjede i promjene. Sad je na redu naš narod da podigne glavu, da se uspravi i da zajedno odbranimo našu državu i njenu slobodu i skinemo sa grbače odnarodjenu vlast”, istakao je Medojević.

Medojević je prezentirao Predsjedništvu plan radikalne transformacije Pokreta za promjene i sastav poslaničke liste za naredne izbore:

“Novi izazovi koji stoje pred Crnom Gorom zahtjevaju nove organizacione, programske i kadrovske promjene. PzP će radikalno podmladiti poslanički sastav i obezbjediti kontinuitet prepoznatljivih stručnih, hrabrih, patriotskih i reformskih nastupa poslanika PzP. Nakon konsultacija sa potpredsjednicima PzP, predložio sam mlade ljude, ali već osvjedočene iskusne borce, od kojih su mnogi osjetili progon ove vlasti. Radi veće fluktuacije i sticanja parlamentarnog iskustva , predložio sam i obaveznu rotaciju poslanika najkasnije za dvije godine. “ istakao je Medojević.

Predsjedništvo PzP je zadužilo Branka Radulovića da pripremi plan ubrzane obuke i jačanja kapaciteta mladih poslanika i da odredjeno vrijeme , do podnošenja ostavke i rotacije, koordinira rad poslanika.

Dugogodišnji poslanik PzP Veljko Vasiljević se pomjerio na niže mjesto na listi, na njegov zahtjev , otvarajući proces podmladjivanja stranke. Članovi Predsjedništva Marinko Medojević i Tanja Perovic su se takodje povukli sa liste i predložili da ih zamijene mladi kadrovi.

Predsjedništvo PzP je odluku o poslaničkoj listi donijelo jednoglasno, dok je odluku o učestvovanju na izborima donijelo sa jednim glasom protiv.

Predsjedništvo PzP je ovlastilo Medojevića da zaključi Sporazum o koaliciji uz insistiranje da u njemu stoji obaveza svakog potpisnika da neće sklapati postizborne koalicije sa DPS.

Bonus video: