PARLAMENTARNI IZBORI

Ervin Ibrahimović nosilac liste Bošnjačke stranke

Drugi je Amer Smailović, potpredjednik bjelopoljskog odbora partije, treća je Kenana Strujić, predsjednica Formuma žena BS.

10612 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Boris Pejović
Ibrahimović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.08.2020. 16:51h

Bošnjačka stranka predaće sjutra izbornu listu pod nazivom "Bošnjačka stranka- ispravno - Rafet Husović", saznaju "Vijesti".

Prvi na listi je dosadašnji poslanik Ervin Ibrahimović, drugi je Amer Smailović, potpredjednik bjelopoljskog odbora partije, treća je Kenana Strujić, predsjednica Formuma žena BS.

Politički direktor BS Suljo Mustafić je četvrti, dok je peti na listi Damir Gutić iz plavskog odbora BS, inače direktor Uprave za vode.

Iz BS je zvanično saopšteno da je Odbor te stranke usvojio odluku o samostalnom nastupu i utvrdio izbornu listu za parlamentarne izbore, koji će se održati 30. avgusta.

"Na izbornoj listi, koja nosi naziv „Bošnjačka stranka-Ispravno-Rafet Husović“, nalaze se uspješni i dokazani pojednici, kao i mladi ljudi, koji predstavljaju budućnost Bošnjačke stranke i Crne Gore. S ponosom ističemo da su pripadnice ljepšeg pola adekvatno zastupljene na listi, na svakom trećem mjestu, čime se šalje jasna poruka da je Bošnjačka stranka zastupnik ideje afirmacije učešća žena u politici", navodi se u saopštenju BS.

"Prvi na listi je dosadašnji poslanik Ervin Ibrahimović, nakon koga slijede Amer Smailović iz Bijelog Bolja, profesor engleskog jezika i književnosti i potpredsjednik OO BS Bijelo Polje.  Na trećem mjestu je Kenana Strujić-Harbić, predsjednica pljevaljskog odbora BS i predsjednica Foruma žena BS.  Na četvrtom mjestu je Suljo Mustafić, politički direktor BS i aktuelni direktor Zavoda za zapošljavanje. Na petom mjestu je Damir Gutić, predsjednik plavskog odbora BS i direktor Uprave za vode", piše u saopštenju BS.

Iz te stranke su kazali da će u utorak, 4. avgusta u 13 časova predati izbornu listu za poslanike.

"Predaja izborne liste Državnoj izbornoj komisiji biće održana u hotelu "Hilton" u Podgorici", navodi se u saopštenju BS.