Dogovorena vlast u Baru: Koalicija DPS, SD, BS i "Biram Bar"

Koalicioni sporazum se, kako ističu iz barskog odbora Demokratske partije socijalista, dominantno bazira na ekonomskom razvoju grada
71 pregleda 5 komentar(a)
IO DPS Bar, Foto: DPS
IO DPS Bar, Foto: DPS
Ažurirano: 08.12.2018. 21:51h

Izvršni i Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) u Baru dali su saglasnost na koalicioni sporazum, koji je prethodnih dana uz koordinaciju člana Predsjedništva DPS-a, Branimira Gvozdenovića i predsjednice OO DPS Bar Branke Nikezić, pripremao pregovarački tim, saopštili su iz te partije.

Time su, kako navode, stvoreni uslovi za potpisivanje koalicionog sporazuma, koji nakon toga treba da verifikuje predsjedništvo DPS-a.

"Sporazum podrazumijeva formiranje skupštinske većine od 28 odbornika, koju će činiti Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Grupa građana ''Biram Bar'' i Bošnjačka stranka. Ovako formiranom većinom, Bar je nedvosmisleno pokazao da njeguje koncept građanske Crne Gore i pune podrške unutrašnjim i spoljnopolitičkim prioritetima Države", stoji u saopštenju barskog DPS-a.

Sporazum se, kako ističu, dominantno bazira na ekonomskom razvoju grada.

"Sporazum je, takođe, rezultat odgovornog odnosa prema razvoju Bara, s obzirom na činjenicu da se dominantno bazira na ekonomskom razvoju Bara, uz stvaranje uslova za nova zapošljavanja u gradu pod Rumijom. Osnovni programski cilj budućeg koalicionog djelovanja biće dinamizacija ekonomskog napretka Bara, na načelima održivog razvoja zasnovanog na valorizaciji prirodnih potencijala, obezbjeđenju novih investicija i podizanju kapaciteta postojeće privredne strukture, sa ciljem povećanja zaposlenosti i obezbjeđivanja boljeg kvaliteta života svih građana Bara", dodaju iz DPS-a.

Sporazum je, kako su kazali, veoma ambiciozan, ali i realan. "imajući u vidu program i viziju Demokratske partije socijalista, a posebno kadrovske kapacitete sa kojima raspolaže naša partija".

"Jedan od ključnih zadataka definisanih Sporazumom je pozicioniranje Bara kao najkonkurentnije jedinice lokalne samouprave u Crnoj Gori. Osim toga, ciljevi sporazuma u potpunosti odgovaraju programima na osnovu kojih su politički subjekti i grupe građana – konstituenti sporazuma, osvojili ubjedljivu većinu na Lokalnim izborima u maju tekuće godine, čime smo dobili puno povjerenje građana Bara da razvijamo grad u narednom periodu", poručuju iz DPS-a.

Poručuju da DPS radi isključivo u interesu svih građana Bara.

"Vjerujemo da će, s obzirom na kvalitet i ubjedljivost naših programa i Sporazuma i malobrojni opozicioni odbornici u Skupštini Opštine Bar podržavati naše projekte i aktivnosti, jer su oni isključivo u interesu svih građana Bara. Zahvaljujemo koalicionim partnerima na veoma korektnom i profesionalnom odnosu u procesu pregovora, i pozivamo sve da već od sjutra preuzmemo punu odgovornost i odmah krenemo sa radom - Za dobro građana Bara", zaključuju iz DPS-a.