Ključni igrači danas predaju izborne liste

Za parlamentarne izbore do sada DIK-u svoje kandidate dostavila samo tri učesnika, koalicija oko DF-a i DPS sinoć formalizovali poslove

15002 pregleda 224 reakcija 28 komentar(a)
Na čelu liste premijer, predsjednik joj dao ime: Đukanović i Marković, Foto: Boris Pejović
Na čelu liste premijer, predsjednik joj dao ime: Đukanović i Marković, Foto: Boris Pejović

Vladajuće Demokratska partija socijalista i Bošnjačka stranka, kao i opoziciona koalicija oko Demokratskog fronta danas će predati izborne liste za parlamentrane izbore 30. avgusta.

Do sinoć Državnoj izbornoj komisiji su poslaničke liste predali Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija, koalicija predvođena Demokratama i Demosom, savez “Crno na bijelo” koji je formirao Građanski pokreta URA sa građanskim aktivistima.

Nacionalni savjet Albanaca u Crnoj Gori pozvao je sve albanske partije i njihove vođe da zajedno nastupe ali do juče nijesu predali listu, kao ni Hrvatska građanska inicijativa.

Nije poznato da li će još neka partija ili grupa birača učestvovati na izborima, sem nove hrvatske partije Marije Vučinović koja je to najavila.

Listu DPS pod nazivom “Odlučno za Crnu Goru DPS - Milo Đukanović“, koju će predvoditi premijer Duško Marković.

Na listi su ministri u Vladi Milutin Simović, Zoran Pažin, politički direktor i dosadašnji potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović, kao i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Na listi su i sadašnji poslanici Danijel Živković, portparol partije Miloš Nikolić, predsjednik beranskog DPS Bogdan Fatić...

DPS je juče na stranačkim organima potvrdila izbornu listu.

Televizija Vijesti sinoć je objavila da je njen bivši funkcioner i gradonačelnik Pljevalja Mirko Đačić podržao SDP.

“Za budućnost Crne Gore” je naziv liste koju će na parlamentarnim izborima činiti Demokratski front, SNP, Narodni pokret, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti.

Njen sastav usaglašen je sinoć, ali zvanične potvrde nije bilo.

Ranije je objavljeno da je prvi na listi profesor Mašinskog fakulteta Zdravko Krivokapić, prva sa kvote Nove srspke demokratije je Simonida Kordić, a za njima i ostali Milan Knežević, Nebojša Medojević, Marko Milačić iz Prave Crne Gore.

Na izbornoj listi, koja nosi naziv „Bošnjačka stranka - Ispravno-Rafet Husović“, prvi na listi je dosadašnji poslanik Ervin Ibrahimović, nakon koga slijede Amer Smailović potpredsjednik OO BS Bijelo Polje.

Na trećem mjestu je Kenana Strujić-Harbić, predsjednica pljevaljskog odbora BS i predsjednica Foruma žena BS.

Na četvrtom mjestu je Suljo Mustafić, politički direktor BS i aktuelni direktor Zavoda za zapošljavanje.

Na petom mjestu je Damir Gutić, predsjednik plavskog odbora BS i direktor Uprave za vode”, saopštio je BS.

Izborne liste mogu se predati još danas do ponoći.

Bonus video: