Crno na bijelo: Na našoj listi nalazi se rođena Etiopljanka, pomjeramo granice

"Upravo je njeno ime izazvalo zabunu MUP-a, čiji registri nisu usklađeni sa registrima DIK-a i gdje nadležni nisu mogli da razluče šta je ime a šta prezime naše drage koleginice"

15937 pregleda 187 reakcija 75 komentar(a)
Kasech Adamu Sekulović, Foto: URA
Kasech Adamu Sekulović, Foto: URA

Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je danas izbornu listu koalicije Crno na bijelo koju čine Građanski pokret URA, Savez građana CIVIS, Stranka prave i pomirenje i nezavisni intelektualci.

Iz ov koalicije kazali su da su prvi u istoriji parlamentarnog života Crne Gore na čijoj se listi nalazi rođena Etiopljanka, Kasech Adamu Sekulović

"Ponosni smo na činjenicu da naša koalicija pomjera granice. Prvi smo u istoriji parlamentarnog života Crne Gore na čijoj se listi nalazi rođena Etiopljanka, Kasech Adamu Sekulović, koja već više od 30 godina živi u Crnoj Gori. Upravo je njeno ime izazvalo zabunu MUP-a, čiji registri nisu usklađeni sa registrima DIK-a i gdje nadležni nisu mogli da razluče šta je ime a šta prezime naše drage koleginice. Crno na bijelo i na ovaj način pomjera granice u Crnoj Gori i nadamo se da će ovakve stvari postati normalnost pri čemu će se MUP i DIK vremenom navići na različita imena u odnosu na ona sa kojima se susreću u svakodnevnom radu. Za nas različitosti predstavljaju naše najveće bogatstvo jer mi svakog dana živimo građansku Crnu Goru", navode iz ove koalicije.

Bonus video: