Striković: Tužilaštvo da ispita nove nezakonite radnje Hrapovića

"Luj Viton ministru ćemo, kako smo obećali, iznajmiti stan preko puta Tužilaštva, kako ne bi morao po vrućini da dolazi svako malo, jer je očigledno da će, kao i njegove partijske kolege, imati dosta toga da ispriča"

5532 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Striković, Foto: Arhiva Vijesti
Striković, Foto: Arhiva Vijesti

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za poslanika na listi “SDP – Jaka Crna Gora”, Adnan Striković saopštio je da ta partija poziva Tužilaštvo da odmah ispita "nove nezakonite radnje ministra zdravlja Kenana Hrapovića, koje je utvrdio Upravni sud a tiču se nezakonite raspodjele milion eura državnog novca NVO sektoru."

"Skandal ministar zdravlja ovime ispisuje još jednu stranicu nezakonitog i neetičkog ponašanja zbog čega je već odavno morao podnijeti ostavku ili biti razriješen. Svakako, prije izvjesnog pravnog procesuiranja od strane nadležnih organa zbog niza afera u kojima je akter. Podsjećamo da je nedavno Državna revizorska institucija donijela mišljenje po kojem su samo 4 objekta koja se rade u okviru zdravstvenog sistema "poskupili" 11 miliona eura za godinu dana. Milionske ugradnje ministra Hrapovića su najbolje objašnjenja života na visokoj nozi kojim se Hrapović hvali a što građani svakodnevno mogu vidjeti na raznim medijskim platformama", kazao je Striković.

Zato bi, kaže Striković, poslije nalaza Upravnog suda i DRI, "jedino logično bilo da se o radnjama Hrapovića izjasni i najpozvanija državna institucija u njegovom slučaju - Tužilaštvo, jer je očigledno da će za odlazećim ministrom ostati brojni tragovi finansijskih mahinacija i malverzacija."

"Podsjećamo i da se budžet ministarstva zdravlja povećao sa 199 miliona na 281 milion za samo 3 godine,a da su naši ljekari najmanje plaćeni u regionu, pacijenti nezadovoljni listama čekanja, medicinske sestre nam odlaze, a jedini ko je zadovoljan stanjem je upravo ministar Hrapović. Kako i ne bi kad ugradnja ide dobro a milioni kapaju. Luj Viton ministru ćemo, kako smo obećali, iznajmiti stan preko puta Tužilaštva, kako ne bi morao po vrućini da dolazi svako malo, jer je očigledno da će, kao i njegove partijske kolege, imati dosta toga da ispriča", zaključio je Striković.

Bonus video: