"caruje nemogućnost izražavanja mišljenja"

SNP: Hapšenje administratora mim stranice primjer selektivne pravde, zahtijevamo hitno oslobađanje

Kako ističu, ovo je još jedan u nizu akata primjene sile prema ljudima koji na društvenim mrežama slobodno izražavaju svoje stavove

3244 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Miloš Rudović
Ilustracija, Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje hapšenje administratora mim stranice koga policija sumnjiči za izazivanje panike i nereda, saopšteno je iz ove partije.

"Hapšenje osobe koja na satiričan način predstavlja stvaranost u Crnoj Gori dokaz je da u našoj državi caruje nemogućnost izražavanja mišljenja, te da se ponovo uvodi verbalni delikt kao razlog za kažnjavanje građana", kazali su.

Kako ističu, ovo je još jedan u nizu akata primjene sile prema ljudima koji na društvenim mrežama slobodno izražavaju svoje stavove i još jedan primjer selektivne pravde. "Dok se ozbiljni prekršitelji zakona šetaju slobodno i ne odgovaraju za svoja krivična djela, brani se sloboda govora velikom broju ljudi samo zato što se njihove objave ne dopadaju moćnicima", dodaje se.

"Ovakvi slučajevi privođenja govore da živimo u atmosferi straha, netolerancije i represije, te da u Crnoj Gori, državi kandidatu za članstvo u EU, u 21. vijeku, ne stanuje sloboda izražavanja mišljenja. Ovakva praksa se ne smije nastaviti i zato SNP CG zahtijeva što hitnije oslobođanje administratora mim stranice", zaključuje se u saopštenju.