Pavićević: Sadržina razgovora između Gargovića i našeg kandidata za odbornika je tačna

On je rekao da pošto se radi o "flagrantnoj stvari i zloupotrebi koju su svi građani mogli jasno da čuju i vide, Tužilaštvo ima veoma lak zadatak da sprovede postupak i kazni vinovnike ovih nedjela"
76 pregleda 7 komentar(a)
Mirko Pavićević, Foto: SDP
Mirko Pavićević, Foto: SDP
Ažurirano: 29.01.2018. 14:36h

Nosilac liste SDP-Demos Berane i predsjednik OO SDP Berane Mirko Pavićević kazao je da je tačna sadržina razgovora između Nasera Gargovića i odborničkog kandidata na listi SDP-Demos.

Član beranskog odbora Socijaldemokrata (SD) i direktor Srednje stručne škole u Beranama Naser Gargović nudio je neimenovanom kandidatu za odbornika Socijaldemokratske partije (SDP) da se povuče sa izborne liste SDP-a i Demosa, obećavajući da će mu zauzvrat suprugu zaposliti u vrtiću ili Univerzitetskom centru.

Beransko Osnovno tužilaštvo formiralo je predmet povodom teksta objavljenog u “Vijestima”. To je sinoć “Vijestima” saopštila rukovoditeljka te institucije Gorica Golubović.

"Razgovor između Nasera Gargovića, koji je bio moj prijatelj i koji je ovakvim postupanjem htio da unizi mene i listu koju predstavljam, i našeg odborničkog kandidata je vođen i njegova sadržina je tačna. To nažalost pokazuje u što se pretvorio izborni proces u Crnoj Gori i na šta su spremni oni kojima ni prosvjetna struka nije bitna nego je ovakvim postupanjem brukaju. SDP pozdravlja reakciju Tužilaštva da pokrene postupak povodom brutalnih zloupotreba i pritisaka na kandidata sa liste SDP-Demos u Beranama i očekujemo da će Tužilaštvo u narednim danima izaći sa konkretnim rezultatima", rekao je Pavićević.

On je rekao da pošto se radi o "flagrantnoj stvari i zloupotrebi koju su svi građani mogli jasno da čuju i vide, Tužilaštvo ima veoma lak zadatak da sprovede postupak i kazni vinovnike ovih nedjela."

"SDP insistira da se postupak sprovede brzo, bez ikakvog odugovlačenja, jer ćemo u suprotnom smatrati da se kroz odugovlačenje čitava stvar želi obesmisliti i zataškati. Svjedoci smo da Tužilaštvo u niz primjera do sada nije bilo na visini odgovornosti kada je riječ o izbornim i drugim zloupotrebama predstavnika vlasti. Od afere Snimak gdje smo imali simbolično postupanje Tužilaštva, do oktobarskih izbora gdje su brojni materijalni dokazi i krivične prijave opozicije ostali bez ikakvog epiloga. Ne želimo da vjerujemo da će Tužilaštvo voditi postupak na način kojim će se pokušati anesteziranje javnosti, kroz odugovlačenje ovog kristalno jasnog slučaja. To bi vodilo ohrabrivanju ovakvih neustavnih i besprizornih radnji u čijem središtu su ovoga puta i pojedini ministri u Vladi. SDP neće dozvoliti da se ova stvar zataška, a informisaćemo i naše brojne međunarodne partnere kojima su ove kriminalne izborne metode DPS i satelita veoma dobro poznate", zaključio je Pavićević

Bonus video: