Jovović: Lekić je privatizovao stranku, cilj mu je da osigura još jedan poslanički mandat

"Partiju je neodgovorni predsjednik sa 3.000 članova doveo na sada već, manje od 100, a sve zbog odbijanja svake vrste aktivizma koju je tražilo članstvo"

14825 pregleda 45 reakcija 42 komentar(a)
Foto: Demos
Foto: Demos

Bivši predsjednik opštinskog odbora Demosa u Tivtu Igov Jovović saopštio je da je 15 članova odbora napustilo stranku.

Jovović, koji je podržao listu "SDP - Jaka Crna Gora", kazao je da je predsjednik Demosa Miodrag Lekić "privatizovao stranku".

"Crnoj Gori su potrebne promjene i stvaranje evropske države, a ne flertovanje sa nacionalizmom i privatizovanje stranačkih finansija zarad osiguranja još jednog mandata gospodina Miodraga Lekića. Partiju je neodgovorni predsjednik sa 3.000 članova doveo na sada već, manje od 100, a sve zbog odbijanja svake vrste aktivizma koju je tražilo članstvo. Umjesto rada u korist stranke i građana koji Demos finansiraju, cilj predsjednika je bio samo osiguranje svoje fotelje i poslaničkog mandata još četiri godine", navodi se u saopštenju Jovovića.

Tvrdi da Lekić nije bio spreman da preuzme odgovornost "kada ga preglasa Predsjedništvo koje sam bira, niti kada to čini Glavni odbor".

"Skoro polovina članova Predsjedništva Demosa je na Lekićev predlog odbila biti na listi koalicije "Mir je naša nacija". To je vjerovatno najneozbiljnije vođenje partije u crnogorskoj istoriji. Tražiti odgovornost od vladajuće koalicije, kada na ličnom primjeru ne postoji, ne može biti politika kojoj vjerujemo i na to moramo ukazati. Pored organizacionih problema i neodgovornosti na koje godinama ukazujemo u okviru stranke, Demos je i u odnosu na programska načela skrenuo sa puta stvaranja građanske i sekularne Crne Gore. Umjesto da doprinosimo napretku zemlje i ukazujemo na korupciju, predsjednik stranke je odabrao jednostrano svrstavanje, protivno građanskim i evropskim vrijednostima", tvrdi Jovović.

Dodaje i da se "ršenje zakona sada već, uočava selektivno, koketiranje sa svakim nacionalizmom ili velikodržavljem nije problem, ako je predsjedniku Demosa poslanička fotelja upitna".

"Umjesto programa i vizije, Crna Gora se ovakvom politikom jedino može vratiti u prošlost. Borisli smo se i ukazivali u okviru stranke da se to promijeni, ali više ne možemo da budemo dio toga. Kao najveći odbor u stranci nakon odbora Glavnog grada, 15 članova OO Demos Tivat napuštaju stranku", zaključuje se u saopštenju Demosa..

Bonus video: