Đurašković: SDP osuđuje novi pokušaj afirmacije fašizma i četništva

"Sa posebnim pijetetom njegujući dostignuća narodnooslobodilačke borbe snažno smo istrajavali na odbrani antifašizma u Crnoj Gori kao njenoj univerzalnoj vrijednosti"

7223 pregleda 61 reakcija 41 komentar(a)
Nikola Đurašković, Foto: SDP
Nikola Đurašković, Foto: SDP

SDP osuđuje novi pokušaj afirmacije fašizma i četništva tokom skupa četničkog pokreta u mjestu Gornje Zaostro i poziva nadležne državne organe da, ovim povodom, hitno preduzmu aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Četništvo je, kako je saopštio Kandidat za poslanika na listi "SDP - Jaka Crna Gora" Nikola Đurašković, davno pobijeđeno u Crnoj Gori, "pa njegovim povampirenim ostacima nije mjesto u građanskoj, evropskoj, Crnoj Gori".

"SDP se svojim tridesetogodišnjim trajanjem svim srcem borio za građansku, evropsku i evroatlantsku Crnu Goru čija je ključna vertikala antifašizam. Sa posebnim pijetetom njegujući dostignuća narodnooslobodilačke borbe snažno smo istrajavali na odbrani antifašizma u Crnoj Gori kao njenoj univerzalnoj vrijednosti. Branili smo i branimo tekovine antifašističke partizanske borbe ali i snažno afirmisali antifašizam devedesetih godina smatrajući to našom neprikosnovenom obavezom. Zato nikome nećemo dozvoliti ni danas da nas vraća u prošlost i da pokušava da reanimira propale i anticivilizacijske politike i ideologije. Jaka Crna Gora može biti samo na konceptu antifašizma, građanske države, snaženja državotvorne politike i prozapadnog kursa", naceo je Đurašković.

Bonus video: